Vägra Dole!

2009-11-30 @ 23:46:45

Blir lite sena inlägg här märker jag, men det är först nu jag tar mig tiden så det får helt enkelt vara så. Min måndag startade lite senare en vanligt då jag inte kände mig helt hundra imorse inför träningen. Istället kom jag till skolan för lunch vid tolv och jag och Natta satte oss med geografin. Tyckte ändå vi var duktiga och kom framåt, även om det är ett riktigt drygt arbete.

Sen vid tre befann vi oss på Kockums fritid, efter att vi varit tvungna att se till att lilla Natta höll balansen på cykeln ;) haha! Där var vi och alla treor och ettor för att se den svenskproducerade dokumentärfilmen Bananas. Riktigt intressant men hemsk dokumentär som handlar om bananföretaget Dole och hur de lät sina anställda på fälten i Nicaragua och Honduras bl.a. utsättas för ett livsfarligt besprutningsmedel under 70- och 80-talet . Det har fört med sig dödliga sjukdomar såsom cancer, leversjukdomar etc. Många har även dött men det som har varit väldigt aktuellt är att männen blivit sterila tack vare detta. Det dokumentären går ut på är att man får följa rättsprocessen emellan ett fåtal av alla de miljontals drabbade arbetare och Doles.

Man blir så fruktansvärt illa till mods när man inser att vårt samhälle idag i vissa situationer skiter fullständigt i konsekvenserna av sitt handlande (när man är väl medveten om dem) och endast handlar för att tjäna pengar! Även om detta är längre bak i tiden står dessa människor och kläcker ur sig de mest vidriga påståenden. Detta är fortfarande aktuellt eftersom just den rättsprocessen vi fick följa avslutade en del i våras. Så jag tycker ni ska in och läsa på om detta och köp aldrig mer bananer av Dole. Efter att ha sett denna dokumentär skulle jag för allt i livet aldrig göra det och jag blir ännu mer medveten om hur viktigt det är att vi vet var de varor vi köper är producerade och på vilket sätt de är det! Var uppmärksamma också på att de säjer ananaser. För övrigt har ni kanske hört om stämningen det svenska bolaget har fått av Dole efter att ha släppt dokumentären, det är aktuellt idag! Och nu vägrar de betala de stora advokatsummorna det svenska bolget har varit tvugna att bekosta under tiden.

Efter att vi var klara där var klockan runt fem och jag tog en promenad till mataffären och veckohandlade. Hemma vid sex för Carbonara till middag. Har mest tagit det lugnt ikväll, sett Faddergalan och surfat. Nu ska jag ta mig en smörgås och sedan sova.

1a Advent

2009-11-29 @ 23:15:03

Haft en jättemysig första advent idag med Maria och hennes familj i Skivarp. Det bjuds alltid på godsaker och jättehärligt sällskap - så även idag! :)

Fick två fina halsband i för tidig julklapp av Alice också, jättesöta. Nu har jag varit hemma sedan sex och ätit och tagit det lugnt. Skrivit ihop CV och personligt brev och ansökt hit och dit till olika säljjobb. Får förhoppningsvis positiva svar! Nu ska jag diska undan och sedan sova. Imorgon väntar träning, geografiarbete och filmen Bananas.

Inga bilder tog jag, förhoppningsvis skickar Björn mig några jag kan lägga upp här :)

Hoppas ni haft en skön kväll och sov gott!

Jylpyntningen är klar

2009-11-29 @ 00:05:40

En skön lördag har det varit idag. Tog mig ner till Triangeln för att komplettera mitt julpynt och sedan hem för att fixa klart allt, mycket nöjd. =) Resten av dagen har jag tagit det ganska lugnt, röjt lite här hemma och städat lite, julmusiken har stått på och jag försöker få lite vinter och julkänsla, det går väl sådär. Imorgon är det redan 1a advent och på schemat står massa fika tillsammans med Marias hela familj i Skivarp, mysigt!

Idag är det min och min brors 16e dopdag, haha men det fina med det hela är att vi från och med idag delar den med lilla Lina! Hon har nämligen namngivits idag. =)


Har jag sagt att jag önskar mig en kamera? Inga bra bilder. Hela lägenheten är i verkligheten jättemysigt upplyst av massor av ljus!

Adventshelgen är här!

2009-11-27 @ 23:56:51

Fredag idag. Underbara helg. Matte vid ettiden, helg vid tvåtiden. Nice! Hem via lite shopping på Clas Ohlson och Åhléns. Men mer om det imorgon. Nu har jag njutit av pepparkakor och ädelost – St Agur tar smaklökarna till himmelriket. Idolerna likaså. Kvällen får avslutas med lite serier. Jag ska ha en riktigt härlig helg – ha ni det också! Kram.

Öppet hus

2009-11-26 @ 23:33:19

Hej!

Dagen började med tvättning och psykologi. När det var klart och jag var duschad och iordninggjord tog jag mig till skolan för psykologi. Sen har vi gjort i ordning och lite så inför det öppna huset ikväll och vid fem drog det igång. Riktigt kul var det, fullt drag med massor av duktiga intresserade idrottselever – kan bli ett grymt gäng! Förutom att guida och svara på frågor, var jag med Jimmy när han presenterade idrottsprogrammet och bollade lite frågor med honom – kul! Hade de inte ändrat sig om elever på stora scenen i sista minuten hade jag stått där båda gångerna också, får bli nästa gång eftersom de insåg (som vi redan trott) att det är bättre när elever är delaktiga. Inser också efter att ha fått beröm från olika håll att detta ju faktiskt är mitt sista år. Jag får inte se nästa års ettor osv. Riktig märklig känsla när man är så delaktig i allt. Haha Jimmy har mig på en lista över kommande anställningar. ;

Fick mig en pratstund med H, J och mr S också, alltid kul. Efter att jag hjälpt till att plocka undan lite och hejat på J som har tävling i helgen tog jag mig hem till tio. Nu har jag bara tagit det lugnt och känner mig trött. Längtar efter att krypa ner i sängen och sova länge imorgon – så det ska jag göra nu!

Ytterligare en dag

2009-11-25 @ 23:08:24

Dagen började med motig träning. Kallt, mörkt och blåsigt klockan åtta på morgonen motiverar nog inte så många. Vi spelade också korthålsbanan på två bollar var. Inte tränat på ett tag och ouppvärmd – så resultatet blev därefter. Tillbaka i skolan för att renskriva svenskainlämningen och sedan satt jag med när UF-företagen pitchade sina företag, jättemånga bra idéer är det.

Estetiskan blev eget ansvar idag då J är i Gambia den lyckosten, så jag och Issa valde att sitta kvar med psykologiuppgiften. Men jag kom inte till ro och satt mest och kollade efter jobb och pratade med mamma. Har ju helt missat att grymma Ann Nordquist vann i helgen!! SÅ imponerad av den tjejens debutår på proffstouren och jag vill inget annat än att hon får konkurrera sig till vinst i både Jerringpriset och årets prestation i år och varfr inte bragdguldet? GRYMT!

Hemma igen och tagit det lugnt, lagat god köttfärssås och sitter nu med psykologin. Imorgon ska det tvättas på morgonen. Sedan väntar öppet hus hela kvällen – roligt!

Lägger in bilder på min riktigt coola frisyr som Issa fick ett ryck och gjorde, fick fina komplimanger för den under kvällen i måndags! :)



Rebecca och Isabelle innan Hilda i måndags.

Mycket på gång

2009-11-24 @ 23:53:59

Hej på er!

Hoppas det är bra med er, jag har fullt upp fast inte på något jobbigt sätt. Jag har haft Isabelle här hemma sedan igår. Efter skolan följde Nathalie med oss upp i stan, vi tog en fika och hade det mysigt i typ två timmar. Sen hade jag och Issa som mission att handla mat för veckan och lite gott för kvällen. Det var ju väldigt roligt att göra det tillsammans! =) Vi kom därifrån med min kasse med vanliga saker och Issas med goda ting för kvällen (vi kom överrens om det).

Sen tog vi oss hem och åt och gjorde oss i ordning för kvällen. Rebecca kom förbi också och vid åttatiden drog vi till Hilda och mötte upp Natta och kompisar ur klassen. Vi hade roligt (se förra inlägget) och vid halv elva var vi på Frans Henriks ute på Dockan. Jättefint ställe, några hade redan kommit och flera droppade in därefter. Efter ett tag när vi hälsat på alla och lokalen fyllt lite mer drog dansandet igång på allvar. Riktigt bra musik, då det är samma kille som spelade på Etage i somras och på Hipp på insparken. Jätteroligt att bara få ha sina avgångskompisar med sig och fira.

Droppade i säng vis halv tre efter mysigt tjejsnack, började morgonen med att vara lite olydiga och hoppa över någon lektion och jag gick på svenskan. På kvällen väntade Öppet hus en stund, sen vid sex var jag tvungen och gå eftersom jag skulle passa barn. Det funkade bra och jag kunde plugga en stund innan jag tog mig hemåt vid niotiden och mötte upp Issa smidigt som kommit från skolan. Nu är vi båda jättetrötta och ska hoppa i säng efter att ha pratat, druckit te och ätit pepparkakor. Imorgon väntar träning tidigt och i kyla – längtar inte.

Förlåt för att allt kommer på en gång, men blir så när tiden här framför inte är den bästa. =)Några bilderkommer sen ifrån gårdagskvällen, ni måste få se min coola frisyr Issa fixade.

Sov gott, det ska vi!

200 dagar kvar!

2009-11-24 @ 11:19:22

(skrevs måndag kväll)

Det är med lite ångest för att livet snart börjar men ändå med glädje för att det ska firas idag som vi laddar upp för en utekväll! Dock är det med julmust i glasen :) men det går lika bra, musiken blir man tillrckligt laddad av och imorgon väntar skola. Bloggar om dagen imorgon, men jag och Issa har haft kul med handling etc. :)

Ny vecka väntar!

2009-11-23 @ 00:21:59

Min dag började ju mera mot eftermiddagen idag kändes det som. Tog det lugnt och har dammsugut och städat här hemma. Så nu luktar det nystädat och värmeljus, efter att jag tänt ljus i hela lägenheten – mysigt!

Veckan blir ganska full då två öppna hus väntar, spännande. Jag ska passa barn på tisdag också och så väntar 200-dagars fest imorgon! Kan ni tänka er att det bara är 200 dagar tills jag tar studenten! Jag har svårt och förstå det och där nästan med en skräckblandad förtjusning i magen.

Det roliga kommer ju bli att jag får sällskap här hemma i veckan! Fina Isabelle ”flyttar in” några dagar eftersom hon ska med imorgon på fest och så ska vi båda stå på öppet hus  i veckan, eftersom hon bor i Ystad blir detta så mycket smidigare för henne och jag får roligt sällskap som bonus! Kul!

Nu ska jag sova, imorgon väntar först gymmet och sedan geografiarbete.

Sköna dagar

2009-11-22 @ 14:37:38

Blev en skön dag igår. Tog det mest lugnt här hemma. På kvällen tog jag mig till Natta och vi tillsammans med lite kompisar såg på lite film och pratade en hel del. Haha hade verkligen kul åt vissa personers syn på olika saker. Trevlig t och mysigt hade vi det och jag var väl hemma vid ett-tiden. Inatt sov jag verkligen länge, vaknade sent och antar att jag behövde det för skönt var det och jag drömde en lång och sjuk dröm haha undrar vad jag har inne i mitt huvud nu för tiden. I natt var det Harry Potter tema, haha suck. Min vanligaste replik var ”I kill you”.

Idag blir det inte speciellt många knop heller. Behöver dammsuga det är väl det enda.
Grattis till morbror idag också som fyller år!

Lördagsvilande

2009-11-21 @ 14:09:44

När jag vaknade imorse var jag ju inte dunderpigg men det gör inte så mycket. Har fortfarande ganska ont i foten, jobbigt och stödja på den. Måste ha fått någon smäll eller liknande. Drömde en irriterande dröm och vaknade upp av att jag skrek rätt ut, haha störigt.

Man tror också att man lyckats sova sig igenom nästkommande fem månader när jag både igår och idag vaknar till härligt solsken, synd att det inte är så. Har sett på alla imponerande Idoler nu och tänkte ta tag i lite städning. Känner att det här kommer och bli en väldigt skön lördag och jag tänker bara ta det lugnt. Hoppas att ni också har det skönt!

Helgens startskott

2009-11-21 @ 14:00:12

Hejsan!

Lyckades inte blogga igår, men torsdagskvällen blev trevlig, jag, Natta, Akej, Philip och Thom satte oss på Barcelona ett tag och hade kul. Gårdagen började skönt med sovmorgon och en ganska onödig mattelektion men jag kom iväg på den i alla fall. Umgicks med lite kompisar innan jag tog mig hemåt. På kvällen blev det förfest hos Joel, det var jag och typ 10 killar - haha så ball hade jag. Sedan tog vi oss in till Hipp och upp på dansgolvet. Riktigt kul hade vi det och musiken var GRYM! Senare kom Natta och mötte upp oss och kvällen blev riktigt lyckad!!

Då gjorde det inte så mkt att fötterna värkte rejält på vägen hem och att jag fick ta av mig skorna och gå i strumplesten ett tag, det var det värt. Jag halvt ramla ner i sängen igår och det tog inte lång stund innan sömnen var ett faktum. Tack alla för igår och det är riktigt kul att killkompisarna blivit 18 nu också och kan haka på oss andra på dansgolven!


Det fick bli tuperat hår uppsatt i en stor knut(finare i verkligheten) senare under kvällen bara en tofs då vissa har väldigt roligt åt att gnugga en i håret haha.  Till det en blus och jeansshorts.

Torsdagen

2009-11-19 @ 20:54:27

Hejsan!

Hoppas ni haf en skön dag. De har jag haft i alla fall. Fick sovmorgon och hade en skön psykologilektion i skolan. Roliga samtal hit och dit och hemma igen har jag ätit och flamsat med Natta på msn. Haha vi e knäppa. Nu ska jag fixa mig lite och sedan möta upp henne och killarna för att träffas en stund.

Ha en skön kväll!


Lite vindpustar sådär..

2009-11-18 @ 21:54:32

Estetiska gick faktiskt bra. Kunde mer än jag trodde men fortfarande sitter inte de långa monologerna men men. Många skratt blir det i alla fall runt scenerna och alla bjuder på sig själva vilket är roligt! Vi fick middag efteråt och jag och Isabelle fick oss en lite pratstund med mr S också, ser honom bara väldigt sporadiskt nu för tiden då han är väldigt upp i sitt UF. Skön skoldag helt enkelt. Gick sen med Issa och Charlotte till centralen – eller vi snarare blåste dit i vinden. Gash det stormar verkligen här, skönt att jag inte behövt utsätta mig för någon längre utomhusvistelse än så idag.

Hemma har jag sett på mitt kära Ljusterö – gud vad man saknar sommaren, genom Bonde söker fru. Somrarna är verkligen härliga där ute! Nu är Grey’s på och jag ska läsa lite psykologi.

Imorgon väntar bara psykologi på schemat, men jag ska nog dra igång mitt projekt också, är så laddad! Sov gott!


Såhär brighta är vi i estetgänget (spär på ryktet), ja är så fattig att jag inte ens kan spela ballögd - tur att Issa kan. Haha!

Måste skärpa mig

2009-11-18 @ 12:50:56

Försov mig imorse så missade träningen! Min kropp fungerar inte när det är kolsvart och grått utanför, den liksom håller mig kvar i sängen. Måste skärpa mig nästa vecka och lägga mobilen långt ifrån mig.
Min dag började alltså väldigt skönt. Har ätit frukost i lugn och ro och tagit det lugnt hemma. Nu har jag kommit till skolan för estetiska.

Hade ett roligt samtal precis med Lisa och Emma om hur roligt vi hade det förra året, saknar verklgen det gänget! Efter jul måste vi ta tag i en reunion!

Nu ska jag plugga lite manus, har fortfarande ångest för hur få veckor det är kvar men märker också att det sätter sig mer och mer ju mer man tragglar.

Tisdag tisdag tisdag

2009-11-17 @ 19:52:15

Min dag började okej, trots lite taskig sömn med stressdrömmar. I skolan väntade film om spelens värld på filosfin följt av tråkig repetitionslektion i matten. På psykologin såg vi film om ett projekt med att låsa in människor i konstant mörker under 48 timmar. Usch hade aldrig  klarat det.

I svenskan väntade heta debatter om dödsstraff och abort. När jag skulle ta mig hemåt och handla på vägen fastnade jag i ett mycket roligt samtal med ett gäng vänner. Jonathan delgav mig en hel del rolig info som han hittat i senaste Cosmopolitan och vi läste ett gäng intressanta horoskop – tänk vad man kan skratta åt sådana saker! =)

Blev mathandling på vägen hem och sedan har jag vilat och ätit. Någonting jag märker av nu när jag så smått börjat träna, förutom träningsvärken är min hunger. Haha tro mig jag är bra på att äta och i större mängder men på något märkligt sätt kan jag ändå vara mer hungrig nu. Min matsmältningsförmåga ifrågasätts inte bara av mig. Men så länge som jag är nöjd med hur jag ser ut klagar jag inte – kan ibland bara undra om jag vid en viss ålder helt plötsligt bara kommer att stiga i vikt, något jag verkligen inte önskar ska hända. Haha, den dagen den sorgen.

Nu väntar lite trevliga serier och lite manusträning.

Motiverande besked!

2009-11-17 @ 17:56:48

Åh vad härligt ett besked kan vara! Nu har min något sega inställning och låga motivation till framgång den här hösten bytts ut mot det motsatta! Nu känns till och med de här månaderna som kommer roliga. Den stora anledningen till det är att mitt projektarbete som jag börjat på inte nappade på de jag var beroende av. Och när jag och min mamma äntligen slog våra kloka(?) huvuden ihop under dagarna jag var hemma och kom fram till ett projekt vi båda gått och tänkt på på olika håll tändes något i mig. Bonusen kom idag då jag kollat upp att jag kan ägna mig åt vårt projekt i samband med mitt projektarbete – alltså få betyg i något jag ville göra ändå som jag nu kan ägna mycket mer tid åt! KUL!

Vill inte droppa idén ännu, men om det går som vi vill så kommer ni så småningom att få ta del av den.  =D

Skön start

2009-11-16 @ 17:45:20

För ovanlighetens skull har det här varit en skön måndag. Lite jobbigt att gå upp imorse men väl på gymmet var jag rätt taggad och det gick bra, känner att träningsvärken kommer att sitta fint imorgon. Det var min skoldag då geografin är frivillig. Så jag tog mig hem och har tagit det lugnt, tog igen lite sovtimmar som behövdes också.

Nu har jag  ätit och ska gå ner och hänga upp tvätten. Sen blir det att tag i disken och sedan en skön dusch följt av filmen Helenes små underverk på 9an. Skönt!

Inspirerande dag!

2009-11-16 @ 01:25:34

Jättebra har dagen varit! Riktigt nyttiga saker har jag lärt mig av både Dr. Dettner (som är en modern läkare, trots sin något äldre ålder, har en väldigt bra syn på hälsan) och Ronny Kvist. Riktigt kul! Får ni någon gång chansen att lyssna på dem så ta den! Ni kmr inte ångra er. Det satte fart på min hjärnaktivitet oc jag sprudlar av inspiration, samtidigt som jag också slagits av vilket enormt getingbo av ideal vi lever i. De behöver inte ens vara rätt eller bra - bara man kan tjäna pengar på det. Usch så många jag vet i min ålder som verkligen blir utsatta för detta! Jag vill att de får lyssna på killarna.

Resten a kvällen har jag slappat. Precis sätt klart Notting Hill, härligt! Och ska nu få min sömn.
Sov Gott!

http://foreverhealth.se
http://aloevera.just.nu

Forever Living Products

2009-11-15 @ 10:22:40

Godmorgon!

Nu är jag redo, ska bara äta frukost för att ta mig till Hilton och en heldagsföreläsning om hälsa i samarbete med Forever - aloe. Det är Ronny Kvist och Dr. Bo Dettner som bl.a ska tala. Spännande!

Jag är nog hemma vid halv sextiden.
Ha en härlig söndag!

http://aloevera.just.nu

Helgens bestyr

2009-11-14 @ 20:42:56

Hej på er!

Hoppas ni hade en rolig kväll igår – det hade jag! Dagen var också skön med bara en lektion. Vi var först hos Natta ett gäng på kanske 12 personer och sedan tog vi oss in till Hipp för en jätterolig kväll!
Hemma väldigt sent hos Natta och det blev inte många timmars sömn för min del då jag skulle hjälpa till på Gymnasiemässan idag också. Tur att det var så väldigt mycket intresserade folk där. Riktigt roligt var det och det gick väldigt bra! När klockan var tre var jag hemma igen och då dog adrenalinet och tröttheten visade sig. Lade mig i soffan och sov en stund och såg Idol – gryyyymt Tove!

Ätit en smarrig middag bestående av lövbiff, pommes och beasås. Nu tar jag det lugnt och tänkte se en film, men så fick jag ett lite mer spännande sms så det kanske blir en något mer aktiv kväll än så, men inget stort.

Hoppas ni har en skön kväll!

Taggar!

2009-11-13 @ 21:10:17

-53899e10d83e9e6857bf6a32de39150.png

Nu kör vi igång, sen blir det hipp! Ha en superkväll!

Fullt ös

2009-11-12 @ 20:38:48

Förlåt för förfärlig bloggning! Efter att jag kommit hem från teatern vid sjutiden igårblev det helt plötsligt snabba puckar och jag som trott att jag skulle hinna skriva också fick fel. Natta ringde mig med en liten finurlig fråga. Killarna var helt plötsligt spontana och ville göra något, typ sätta sig och ta en öl. Jag som inte träffat vissa av dem sedan i juli var ju genast på – skönt och få göra något roligt en vardag. Så jag mötte upp Philip, Jack, Akej, Thom, Natta och Lolex på möllan och vi satte oss på en av pubarna. Hade riktigt rolig och alla var riktigt sociala och diskussioner om allt möjligt kom upp. Haha riktigt kul hdev. Jag som tänkt att det blir nog bara en kortis, blev istället sent. Men hade riktigt trevligt och kul och träffa alla igen!

Imorse befann jag mig på Swedbankstadion vid halv nio för att hjälpa till på gymnasiemässan. Och det har jag gjort hela dagen fram tills sju. Nattavar med också. Roligt och få promota skolan, men lite jobbigt mot slutet såklart. Nu är jag hemma igen och måste laga middag.

Imorgon får jag äntligen sovmorgon och hoppas få tagga till för en grym kväll ute!

Teaterträning! Snart...

2009-11-11 @ 13:58:11

1d6e3cfd2b56548807cb3502ab805103.png

Teaterträning! Snart börjar estetiska och jag försöker öva manus! Dagen har bestått av mest det faktiskt. Känner mig lite hängig faktiskt.

Tuesday

2009-11-11 @ 00:10:03

Min dag blev bättre än igår. Kände mig pigg när jag vaknade, men ville ju inte ur sängen när man vet att man möts av kyla och regn utanför. Blev bättre efter en dusch och sedan blev det bussen, ville inte bli blöt idag också. Skoldagen var bra, gick rätt fort. Jag fick äntligen tillbaka mitt matteprov och det var klart godkänt! Jippi!

Vid halv två var vi klara och jag gick med Becca till centralen och bytte mitt rabattkort mot ett Jojo-kort och sedan gick jag upp till Carolis Ica. Där tog jag mig tid att handla för veckan innan jag tog bussen hem. Har tvättat, tagit det lugnt, ätit chicken nuggets med ris till middag och övar lite manus nu. Fresten, fick skolfotona igår. Nöjd med mitt gruppfoto, men inte så värst med porträttbilden ser märklig utochjag ler inte med ögonen. Känns som att det är dömt att misslyckas. Har ett antal fler riktigt bra bilder på mig, som bättre skulle passa på väggen hemma. Men men.

Nu ska jag strax sova!

Noring - Årets nykomling!

2009-11-10 @ 19:43:54

Så glad jag blev när jag insåg vem som vunnit Årets nykomling!! Så stolt jag är och Viktor är SÅ värd det! Han har varit duktig länge som junior och tidigt i våras önskade han inget hellre än att få komma med i Trelleborgs A-lag.  Det blev sanning och nästa mål var såklart förste målvakt och Allsvensk debut. Men det var inget han vågade hoppas på alls. Men så fick han chansen en match och gjorde bra ifrån sig och så blev det en möjlighet till och rätt som det var stod han i varje match och var nu förste målvakt!

Då har han alltså precis kommit in i laget. Och han har verkligen skött sig. Under U21 VM fanns han med som andre målvakt och imorgon ska han stå mot Kazakstan och efter hans otroliga kometkarriär under sommaren och beviset på det igår gör att det känns som självklart! =) Grattis! :D

http://www3.trelleborgsallehanda.se/sport/tff/article565480/Noring-arets-nykomling.html

Måndagstråk

2009-11-09 @ 19:58:08

Hoppas ni haft en bra start på veckan! Själv är jag ju inget fan av måndagar och inte denna heller. Imorse var jag trött när jag vaknade och det har genomsyrat dagen, bara seg och lång. Började med träning som gick helt okej. Lär ha ont i benen imorgon. Sen tog jag mig till skolan och mötte Issa som varit borta två veckor i Kina. Jätteroligt och se henne! Vid ett kom Natta och Douglas och vi satte oss med Geografin. Inte så kul och kände mig ganska omotiverad men vi kom i alla fall fram till lite. Innan jag tog mig hem gjorde jag några mattetal också. Efter en lång blöt cykeltur hem har jag tagit det lugnt. Handlingen får vänta tills imorgon. Det har regnat oavbrutet sedan tolvtiden, suck. Detta är verkligen inte kul!

Nu hoppas jag att jag ska få se Noring dra hem storslam på Fotbollsgalan. Imorgon tar jag nya tag.

Min härliga helg!

2009-11-08 @ 23:07:58

Hej ifrån Malmö igen!

Nyss hemkommen från en skön tågresa. Var Intercitytåg så det tog lite längre tid, men det gjorde inget. Började och läste ut Håkan Nessers Kära Agnes! Haha så rolig den var, kort, inte så stor berättelse men ändå oförutsägbar till sista sidan. Rekommenderas. Började på Marian Keyes senaste också. Inte läst någon av hennes tidigare – men det ska jag absolut göra. Hunnit plugga manus också.

Innan avresan tog jag, mamma och Molly oss in till stan och mötte upp moster Karin för en träff och lunch på Teaterbaren i Kulturhuset, gott och trevligt var det.

Igår hade jag en jättemysig dag med först Johan. Vi åt fisk i Hötorgshallen och pratade om allt möjligt och sedan blev det en latte innan vi gick upp och mötte resten av familjen för att se Flickan som lekte med elden, riktigt bra. Har som sagt inte hunnit se första, men det måste jag göra nu – får dra med mig Natta. Tänk att Sverige äntligen kunde producera en riktigt riktigt bra filmserie.
På kvällen mös vi hemma bara och med våra härliga katter – älskar dem, hade lust och ta med dem ner hit. Urmysiga! Vi såg på Yes man också, rolig film =)

Nu ska jag bädda ner mig och se på Idol, imorgon väntar första fyspasset med träningen. Tänkte i o m det också dra igång egen seriös träning.


Sov gott och tack familjen för härliga dagar!


Min fina bror och jag

Älskar dig pappa!

2009-11-08 @ 11:25:17

Fars Dag idag!

Älskar dig! Tänk att man kan få en så underbar pappa och en så fantastisk familj som jag har! ♥ Ska ju självklart också gratta bonuspappa Kjell idag! :)
Vi hörs igen ikväll då är jag tillbaka i Malmö.

Nya äventyr!
Hade...

2009-11-07 @ 11:00:31

779603a961a1c4c11a89f978d19119e3.png

Nya äventyr!
Hade en mysig dag med mamma igår, handlade lite mat och han med att prata också. Vid sextiden hade resten av gänget kommit hem och laxen var inne i ugnen. Vi fick höra Elenas briljanta julsång som hela hennes klass ska sjunga på avslutningen och tjattrade om annat. Efter den jättegoda middagen tog vi det lugnt, lonkis fotade lite smycken på oss och sen myste vi mest. Nu sitter jag på bussen och ska ta mig in till stan för att möta upp morbror vid ett. Ska hinna fika och prata lite. Vid tre möter vi upp övriga familjen och går och ser flickan som lekte med elden. Har inte sett den första, får göra det senare. Ytterligare en härlig dag ska det bli! :)

Härlig dag!

2009-11-06 @ 13:24:28

Efter att jag klippte mig så tog jag mig tillbaka till skolan och mötte upp Ellinor igen. Jag var med på Handslagslektionen som hölls för åttor. Jag blev till och med deltagare i mattrugbyn, haha skojigt! Efter att den lektionen var klar, var Ellinors dag slut så då gick vi hem till henne i skitvädret. Det var för övrigt skitväder hela dagen! Vi fikade och pratade en massa, skönt och få göra det.

När klockan var fyra gick vi mot bussen som jag tog där jag mötte upp Elena, som jag iof mött på idrotten redan och sedan gick mamma på vid färjan. Äntligen fick jag se henne! Bussen tog oss in till Berga och under tiden pratade jag och syrran en del om gymnasium och lite annat.

Sen tog vi oss hem till pappa och jag fick äntligen träffa Kjell, Molly, Eric och flickvännen. Jätteroligt! Vi hade en jättemysig och trevlig middag tillsammans, jättehärligt! Det är inte ofta vi alla är tillsammans  - så underbart! Efter mddagen, som var utsökt god behövde det ju förevigas. Jag provade att ta bilder under middagen men det blev alldeles för dåligt ljus. Så istället blev det lite uppställningsfoton, haha så typiskt. Men det blev en hel del knäppa bilder också tack vare att vi nog är lite crazy - precis som det ska va! Fina blev vi i alla fall och någon av dem kommer upp senare och då får ni se min frisyr också.

Hemma hos mamma igen på kvällen tog vi det lugnt, fick agera lite mattehjälp åt Molly också. Tog en stund vid datorn men blev något avbruten av Obama som inte alls tyckte att jag var så rolig. Så det blev till att gosa med honom och O'malley. Ja ni förstår säkert att det är våra katter jag fått träffa för första gången och de är supermysiga!

Morgonen har börjat lugnt för min del. Nu ska jag nog äta något och sedan blir det att bara mysa med mamma idag. Ikväll blir det middag med familjen. Härligt!


8an har idrott


Obama sätter stopp för min datortid - inte en arrangerad bild!

Klippdax!

Nu har...

2009-11-05 @ 11:52:14

0-7ed6b1c0b384814e5cf1141beef95740.png

Klippdax!

Nu har jag varit en snabbis på skolan - Anders blev väldigt förvånad, men glad. Nu sitter jag hos Lonkis med den jättefina mössan på, är jag inte bedårande haha?

Slutdestination: Stockholm C

2009-11-04 @ 18:19:43

Det var när jag såg den texten och hade satt mig på tåget som jag förstod att det faktiskt är dit jag ska! Min lilla vägg släppte och jag insåg att jag faktiskt om bara fyra timmar ska få träffa pappa igen – så härligt! Jag ser verkligen framemot de här dagarna, ska bli riktigt roligt och skönt att få ladda batterierna lite och träffa familjen! Vi hörs antagligen imorgon, då väntar Ellinor, skolan, klippning och träffa Lonkis och på kvällen familjemiddag, schemalagt liv?! =)

Mrs Scrooge!

2009-11-04 @ 18:12:00

Vid två befann sig teatergänget på Statsteatern för att få sminkundervisning. Riktigt häftigt är det, när man med endast några penseldrag kan förvandla en blott 18årig tjej till att se ut som en gammal surkärring. Och det var precis det jag råkade utför. Ingen av oss kände igen mig alls haha. Nästan obehagligt och se sig själv. Tänk om det här är en bild av hur jag så småningom skulle kunna se ut! Jag ber för att det inte ska behöva ske – botox?


Vi alla undrade var jag tagit vägen? - Det finns värre bilder!


Efter en omsminkning på centralen var hon tillbaka! =)

Det börjar bli kyligt på träningen

2009-11-04 @ 17:59:34

Inte skönt att träna idag - sviiiinkallt! Skojar inte när jag tror jag kanske framkallade en förkylning även om jag hade mycket kläder på mig. Frös som sjutton ändå och händerna frös till is så fort jag var tvungen att ta bort vantarna – inte skönt! Kunde väl koncentrera mig i kanske 20 minuter av en dryg timme. Vi körde sving så bortsett från kylan gick det bra, har en del och jobba på dock. Blev filmade i slutet.  Det var bara jag och Gustav, ingen aning om varför resten strejkade men det var skönt att få bra med tid. Sen att man stod och tänkte på att man oftast tränar i shorts och t-shirt på sommaren i 30 graders värme kanske inte gjorde motivationen bättre, men ändå.

Kan för övrigt hälsa att Malmö fick sin första snö idag - försvann så fort den tog i mark, men skönare än den enorma blåst och kyla som var imorse.

Fixat & donat

2009-11-04 @ 00:20:18

Nu är jag klar för sängen. Har tvättat, ätit, packat, diskat och duschat. Så nu är jag och lägenheten klar för att jag ska kunna åka iväg. Som tur är blev det ingen stor väska. Men med den, dator och handväska blir det en del att konka på imorgon under dagen. Det får gå helt enkelt!

Imorgon väntar förmodligen kylig träning på morgonen och sedan sminkkurs på Hippteatern av självaste Agneta som är en duktig och känd teatersminkös. Mellan det ska jag försöka plugga lite projektarbete. Tåget går vid 17.15 och är i Sthlm 21.40. Men vi hörs innan dess!

Godnatt!


Hem och få umgås med bl a. dessa! <3


Min längsta dag

2009-11-03 @ 16:38:59

Tisdagar är min längsta dag i skolan, det innebär fyra lektioner från halv tio till två. I andras ögon inte så jobbigt och förra året hade jag gjort mycket för att ha det så. Men nu när jag är bortskämd med typ en lektion per dag, blir genast denna dag lite jobbigare. Det händer inte så mycket i skolan för tillfället heller – så det blir lite segt. Jag var rätt trött också. Det hjälper inte heller att första lektionen är filosofi – inte mitt ämne alls.

Matten har vi fortfarande inte fått våra resultat ifrån provet och jag har ångest för att det ska sabba min fina betygsskala det här året! Svenskan däremot har vi fått tillbaka och den bara bidrog =)

Hemma igen efter vår svenskalektion där vi om två veckor ska debattera, i min grupp ska vi vara emot abort. Inget jubel när vi fick reda på det, men det finns trots allt en del tunga argument så vi ger gärnet. Nu är tvättmaskinerna igång och jag ska ta det lugnt en stund och sedan äta. Senare ikväll blir det mycket fix då det ska packas i ordning för resten av veckan, kylen ska tömmas, sopor ska ut osv.
Återkommer när allt är klart!

Matakuten

2009-11-02 @ 23:07:51

Vilket fantastiskt program det är! Fantastiskt att se skolornas utveckling under de här veckorna med att laga bra och nyttig mat från grunden, med bra råvaror, variation och till ett bra pris. Att det faktiskt inte behöver vara dyrt att laga bra mat. Skönt att se att man bryr sig om det viktigaste vi har i landet - de unga. Att de lär sig uppskatta maten och själva tänka på det de stoppar i sig!

Nu har jag plockat lite här hemma och ska krypa ner i sängen nu. Huvudet är tungt, den veckan nu och så är jag trött också. Ser framemot mitten av veckan när jag ska få se familjen igen!

Skitväder

2009-11-02 @ 17:23:46

En timme efter att jag kommit till skolan brjade det regna - det regnar fortfarande. Usch vad jag inte gillar det här vädret! Allt blir så deppigt! Fick lämna cykeln vid skolan och ta bussen hem. Handlade på vägen. Nu är jag hemma och gör inte så mycket, ingen lust riktigt.

Nu blir det nog lite tacosmiddag.


Bild: lånad

Bloggdesignen

2009-11-02 @ 10:39:30
Insåg när jag satt mig vid skolans dator att min design på bloggen i det här internetformatet inte såg likadant ut som i den nyaste versionen. Så ni som inte sitter med den nyasste har inte riktigt sätt rätt design. Har ändrat lite nu så att den ska likna den tänkte designen så mycket som möjligt.

Hoppas ni ändå sitter med den nyare versionen. =)

Härlig läsning

2009-11-02 @ 10:32:01

Underbar läsning igår, läste nästan 300 sidor och var klar med boken vid elva - sträckläsningsexpert när jag har tiden. Rekommenderar den verkligen, riktigt spännande.

Så min kväll blev lugn, slötittade till och från på TVn, men läste mest. Duschade innan jag lade mig och kom i säng lite för sent. Något trött idag, började med ett halvtimmesmöte vid nio med golfen. Så nu har jag inte lektion förrän halv ett. Något drygt.


Engelska boktiteln, på svenska: En het natt i augusti

Litet bildregn

2009-11-02 @ 00:26:22




Myshelg

2009-11-01 @ 16:19:17

Ledsen för att det inte blev så mycket bloggning. Men inte haft dator och jag ville ju dela med mig av bilder också och att sitta och göra det via mobilen är för jobbigt. Hade en härlig dag igår i alla fall på Skattkammarön i Lund. Ett stort lekcenter är det och både jag och barnen fick vår del av lekbehovet tillfredställt, haha. Kvällen var mysig med god mat och visserligen en mindre bra film, tre systrar och en mamma. Blir galen när jag ser den.

Idag har vi bara tagit det lugnt, myst hemma. Vid halv tre skulle Alice på kalas så då passade jag på att få skjuts till Lunds central. Så nu är jag hemma och läser En het dag i augusti, älskar den! Skönt att jag äntligen kan läsa igen så det ska jag fortsätta med nu och njuta av sista lovdagen. Lägger upp bilder senare ikväll!

Bloggtoppen.se
RSS 2.0