Mitt år 2009 - i vännernas tecken

2009-12-31 @ 13:23:15

Tänk att 365 dagar känns som en vecka när man sätter sig ner för att summera de. Att år 2009 redan snart är slut, känns märkligt – men sant. Det började bra med härlig golfresa till Spanien och farbrorn. Skolan visste jag skulle bli tuff och hade som mål att klara av den. Men även jag misslyckades, inte med själva resultaten men med att hålla en bra nivå på stressfaktorerna. I början av mars var värst och jag fick känna på hur det skulle kännas att gå in i väggen, så långt gick det inte men en rejäl prövning blev det. Det resulterade i att jag var tvungen att vara hårdare med att inte överanstränga mig och känslan av överansträngningen sitter kvar – så en lärdom för livet blev det.

Våren handlade mycket om skolan såklart men även allas 18-årsdagar och framförallt min! Underbara dagar(!) av firande blev det och det är verkligen skillnad på att vara myndig och inte. Om man inte kände att man var på väg ut i livet, gör man det definitivt efter. Sommarlovet kom äntligen och jag kände väl att 10 veckor aldrig skulle räcka för att vila ut. Men vilken sommar det blev! Underbara dagar med vänner, sol, bad, fester etc.! Minnen för livet och otroligt avkopplande. Det var som att universum visste att det var det sista och verkligen tog i för att göra det härligt. Hann med alla roligheter i Malmö, men även att vara hemma på Ljusterö och Sthlm hos familjen och släkten. Ingen stress var målet och rycktes med ibland, men tyckte jag var duktig på att återfå balansen.

Golfen har det blivit något av mest på träningen med skolan. Inte känt lusten till det riktigt och egentligen inte alls till tävlandet. Men för andras skull så blev det ändå några seriespel under året. Att man bestämmer sig för att trappa ner och sluta med något man hållit på med i många år, kan vara självklart för en själv. Men människor i min närhet har inte alls alltid samma förståelse för att jag helt plötsligt inte tycker det är lika kul som förut. Samtidigt vet jag att de bara vill mitt bästa och att det också vänjer sig vid det.

Hösten kom och mitt sista gymnasieår skulle börja! Resultaten i halvtid är jag mycket nöjd med, märks stor skillnad i att jag inte alls läser så många kurser i år. Jag har kommit närmre vänner som jag inte haft kontakt med alls fast vi gått i samma skola och så har det självklart blivit mycket festligheter, utgångar, födelsedagsfester – ja det mesta. Precis som vi vill ha det! Och vi planerar inte att lägga ner heller. Dagarna går snart att räkna ner under 100 talet fram till den dagen studenten står för dörren! Alla är laddade, så även jag. Men kan samtidigt säga att så som allt flyter på nu, så trivs jag så oerhört bra att det känns vemodigt att bryta upp snart. Jag har fått många vänner för livet så att få fortsätta följa allas resor kommer blir grymt roligt! Men vet också hur mycket jag ser fram emot framtiden. Och kan säga så mycket som att de planer jag hade för kommande höst har ändrats nu under lovet och jag är väldigt nöjd och exalterad över min plan!

Jag känner helt enkelt att mycket av 2009 var fantastiskt, men allt det som ska  ske under 2010 gör att jag ser framemot det ännu mer och känner på mig att året kommer kunna blir GRYMT bra! Många milstolpar i livet ska jag passera under det kommande året och jag ser fram emot de med glädje! Mitt mål med året är att leva i nuet och njuta av det som är. Den här tiden kommer aldrig mer igen!

Nu önskar jag er alla underbara sista timmar på 2009 och en fantastisk start på 2010!!
Gott Nytt År fina läsare!

Jag ska nu börja göra mig i ordning för att vid fem ta mig ner till Trelleborg och födelsedagsfirande kombinerat med nyårsfirande hos kära Jonathan och jag är GRYMT TAGGAD!! Kvällen kommer att firas med underbara vänner och ni som inte är där – som jag önskat skulle vara det finns med i tanken! ♥

Mina mellandagar

2009-12-31 @ 02:14:15

Hejsan!
Lite ledighet härifrån, men det har inte hänt så fasligt mycket heller. I lördags fick jag äntligen träffa Ellinor! Hon kom hem till oss och vi pratade, slappade och pratade lite till =) Härligt!

Under söndagen och måndagen var det mest filmtittande och slappande, skönt o mysigt. Men på kvällen på måndagen så tog jag o mamma med oss lite mat och spelet vi fick i julklapp och åkte till Ellinor. Vi hade spelkväll tillsammans med Stina, Julia, Lena och Ellinor. – Superroligt! Vi skrattade så att det skulle ha räckt ett halvår typ. Ordförklaringsspelet blev en succé och även om jag och Ellinor kämpade emellan skrattsalvorna, så fick vi ge oss för morsorna – vi skyller på ålder ;) Spelade in en del också, men så mkt ville t. ex. inte Lena bjuda på sig själv..tråkis ;)

I går så åkte jag, mamma och Kjell in till Täby så att vi var där till två. Då hade jag en timme på mig att hitta en blus till nyår. Satte fart och tog mig bortåt Zara, men hamnade på Salt. Efter tio minuter hade jag hittat, provat, fått en positiv kommentar och köpt plagget. Det kallar jag effektivitet! Ursnygg är den och ifrån Vila och kan efter att ha provat hela outfiten säga att jag älskar den – nyårets klädsel är redan nu lyckad! Eftersom jag hade så mkt tid kvar, drog jag med Elena som mött upp oss och vi drog vidare och kollade in lite butiker. När timmen hade gått hade jag fått med mig två koftor på rea från Veromoda också - mkt nöjd med de, fina, varma, billiga och sköna!

Sen mötte vi upp mamma och Kjell och gick och såg den sista filmen i Stieg Larssontrilogin. GRYMT BRA! Måste säga att de filmerna är det bästa Svensk film någonsin producerat. I klass med Amerikanska filmer lätt. När den var slut åkte vi hem till pappa och Molly som gjort färdigt middagen. Åt jättegott och hade trevligt, Eric kom såklart också. Härlig avslutning på ett härligt lov och år! Love my family! <3

Idag (onsdag) var det upp tidigt som gällde för att packa ihop. Kan informera om med rätt packningsteknik fick jag ner mer i väskan än på hemresan. Haha och nu hade jag mer grejer också. Till elva var vi i Åkersberga och skulle fixa lite. Åt lunch på det bästa kebabstället och tog oss sen in mot stan. Jag blev avlämnad vid stationen vid tre. Tåget mot Malmö gick tjugo över. Var trött så surfade mest runt och vilade. Hade planerat lite grejer och göra, men orkade inte. Väl här hemma igen insåg jag ju att det var rätt tomt på folk haha. Nej men alla vänner är fortfarande iväg på sina håll så det känns lite ödsligt och så var ju all snö borta här också. Men imorgon får jag träffa en hel del av dem – så det blir kul.

Jag vill med detta säga god natt och hej då till år 2009, du har varit ett jättebra år och jag ser ännu mer framemot vad 2010 har att erbjuda! En liten resumé är tänkt att komma imorgon. Sov gott!

P.s Jättedålit med bilder! En del finns i Kjells kamera som jag glömde att tömma =(.

GOOD JUUL!

2009-12-25 @ 02:21:03

Fina läsare! Mitt i natten är det, julafton har gått över till att bli juldag och ni sover förmodligen. Snön lyser vit på taken och endast jag(?) är vaken..

Hoppas ni haft en mysig jul med mkt värme och kärlek, det har jag!
Började redan igår med vår "lilla" julafton som oftast är större än julafton, eftersom precis hela familjen är samlad. Runt tre-fyra kommer alla och vi samlas och gör i ordning smarrig potatisgratäng a la speciale och kött och såser till fonduen. Alla tar hand om en sås etc. och så har vi roligt och mysigt under tiden. Sen är allt klart vid sju ungefär och då sätter vi oss och så börjar själva middagen. Supersmarrigt är det vill jag lova! Och mätt blir man av all god mat. Jättehärlig tradition som jag verkligen älskar och som lär få följa med långt in i framtiden. Efter middagen är alla precis proppmätta och det blir mest avkoppling i soffan.

I morse, eller förmiddags vaknade vi upp och mjukstartade lite. Sen lagade Elena risgrynsgröt och jag griljerade skinkan under tiden. Gott med första skinkmackan till grötlunchen! Myst med "Nu är det jul igen-filmerna" och tagit det lugnt under eftermiddagen, Kalle Ankas jul också såklart. Sen blev det mysigt och lagom julbord vid sex.

Mer film efter det och sen spelade vi tjejer spelet som Wanja och Anton kom över med i julklapp till oss - Tack! Riktigt roligt var det. "Party Alias" tror jag det heter och går ut på att förklara ord utan att säga det faktiska ordet. Många skratt blev det och efter ett tag hoppade Eric in också. Har en känsla av att det blir en omgång imorgon också :).

Superhärliga dagar som handlat om familjen, umgänge och härligt sällskap. Precis som jag vill ha det. Julklapparna tyckte inte jag märktes att de inte fanns, anledningen till det är en familjeresa som ska göras i vår. För mig är det verkligen inte det stora i att fira jul.
Jag får snarare tankar kring de som inte har priviligeriet att ha en så stor och fin familj som jag har och kanske tvingas fira ensamma en dag som denna. ♥

Nu ska jag sova, imorgon blir det bara mys!

Mina fina syskon

2009-12-22 @ 18:34:47

Härligt det är när man äntligen bara ser allt som är bra och underbart med att ha syskon! (oftast) I går satt vi alla i timmar och lyssnade på varandras sång och gitarrspel. (läs: Eric och Elenas) Supermysigt var det och det är sådana stunder och tillfällen jag minns och då är jag extra tacksam för att jag faktiskt kan lagra det i mitt inre och minnas för alltid! ♥

Det lider mot jul..

2009-12-22 @ 18:31:41

Hej på er!

Det går ju sådär med inlägget, men skitsamma, jag njuter mest av lovet såhär innan jul. I söndags tog vi det mest lugnt, såg massa skidsport. I går så mötte jag upp Angela och Lina och vi handlade inför lilla julafton och stora. Gick smidigare än någonsin (läs: stackars mamma måste göra allt själv) och vi hade roligt under tiden. Mysigt och äntligen få se dem och Lina har ju blivit så stor och ännu sötare! Får ta lite pixs imorgon.

Idag har det julstädats vill jag lova. Dammsugit etc etc. Jag har rensat ur minneskartonger ifrån mina yngre år. Haha så kul det är att läsa brev, se bilder etc. ifrån den tiden. Bringing back memories.

Nu hoppas jag på middag snart och imorgon är det lilla julafton här hemma. Men den känns som riktiga då precis hela vår familj kommer vara samlad..and I love it! Här i kronologiskordning..bonusfarmor Alice, Kjell, pappa, mamma, Weronika, Joakim, Angela, Jag, Eric, Elena, Molly och Lina. Det här är närmsta familjen haha.

Hoppas ni känner någorlunda lugn såhär dan för dan före dopparedagen : )

Min sista skolvecka

2009-12-20 @ 01:30:48

Ja jag skulle ju uppdatera idag..och jag har inte gått och lagt mig ännu så det borde vara okej, även om det är sent. Nu kommer i alla fall veckan sammanfattad här.

Måndag:
Var tidigt på teatern för att ställa i ordning all rekvisita och öva så att alla byten fungerade. Roligt och vara tillbaka igen och blev såklart påmind om veckan i våras. :)
På lunchen skrev jag ett mindre bra geografiprov och var sedan tillbaka på teatern. Vi övade ännu mer och det kändes äntligen som att allt satt. Premiären gick väldigt bra och efter det var jag trött. En känsla av att jag höll på att bli sjuk kom på morgonen och det var inte bättre på kvällen. Mamma och Kjell kom precis efteråt, roligt och se dem igen! Vi åt middag tillsammans på en restaurang på Gustav. Mysigt. Hem och ramlade i sängen nästan. Fick sova dryga åtta timmar vilket behövdes.

Tisdag:
Vi var på teatern vid halv tio och blev sminkade och klädde oss. Vid tolv var första föreställningen, följt av klockan tre och sex. Jättekul hade vi det och bra gick det. Kul och få fina reaktioner och roligt och se gamla teatergänget imponerade :) Mamma, Kjell, Maria, Alice och Britta var och såg sista föreställningen också, roligt! När allt var klart packade vi ihop och fick äntligen tvätta av oss alla lager av smink. Vi gick till sushirestaurangen Hai och åt utsökt sushi  och hade roligt och trevligt.

Onsdag:
Julavslutningen på morgonen. Fin skönsång av kören och uppträdanden. Fick säga hej då till lärare och kompisar. Alla firar jul och nyår på sitt håll så vi ses inte på ett tag. Märkligt faktiskt när man umgås mycket annars. Hängde med Rebecca och Natta och tittade efter julklappar, fast jag mest fördrev tiden. Efter det tog jag mig hem och packade ner alla kläder etc. Vid två skulle vi ha tagit tåget mot Sthlm, men det strulade och vi var inte iväg förens vid tre. Resan gick bra och smidigt och jag vilade och surfade en del. Ända fram tills efter Katrineholm då de helt plötsligt behövde starta om tåget(???) Det slutade med att när vi väl kom in till centralen i Sthlm var vi två timmar försenade – inte kul!! Hungriga var vi och trötta på att resa. Tog korv som proviant och tog oss sen vidare till Åkersberga och bilen och sedan hem till Ljusterö. Elva var vi hemma.

Torsdag:
Min förkylning kom under gårdagen och jag umgicks med syrrorna och mamma. Ingen ork och snuvig ledde till slappande framför TVn och datorn. Snökaos ute också så det gjorde inte så mycket.

Fredag:
Såg Elenas julavslutning i kyrkan - superduktigt är hon! Efter det tog vi det lugnt hemma under dagen och kvällen, jag fortfarande sjuk.

Lördag:
Idag har det varit skidor på TV:n och jag har vilat. Snuvan är kvar och nu har jag fått Mollys hosta också, typiskt och bli sjuk när man är ledig. Myst med katterna och tagit det lugnt. Vid fem åkte vi till kyrkan för att lyssna på körens julkonsert, jättefint och bra var det. Roligt och få träffa bekanta också, Monica etc. Så längesen! Och såklart Lonkis också!

Så nu blev det ett långt inlägg, men blir ju så med dåligt uppdaterande. Ska skärpa mig nu. Mår jag bättre imorgon vill jag ha snöbollskrig. Älskar att det är ordentlig vinter som kommer ligga kvar över julen!!

Jag lever

2009-12-19 @ 00:14:57

Vill säga att jag lever. Sista veckan har varit hektiskt och det har inte funnits kvalitetstid till att författa något mer än bara få ord. Därför har jag uteblivit. Dragit på mig en typisk nuejagledigförkylning också, inte kul. Imorgon tar jag mig tid och berättar för er.

Hoppas ni mår bra!

Min hela helg!

2009-12-14 @ 00:20:57

Fullt ös hela helgen har det varit, därav dålig bloggning. Kör en liten summering nu tänkte jag.

Fredag kväll:
Killarna kom runt halv nio, vi körde musikspel, flamsade och hade roligt. Något utsatt för killarnas humor blir man ju som ensam tjej, men det ger också en hel del skratt på köpet, så summan av det hela blir väldigt roligt. Vid tolv gick vi till KB och var där till runt tre. Trött som bara den somnade jag snabbt.

Lördag:
Klockan ringde alldeles för tidigt enligt mig. Upp och gjorde mig i ordning för att sen ta bussen till skolan. Där väntade teaterträning. Vi skulle ta en del bilder också och det resulterad i många lager av smink. Har konstaterat nu att jag vet hur tjejer som har kaksmink i ansiktet känner sig varje dag. Usch! Träningen gick bra i alla fall och vi körde med all rekvisita. När klockan var fyra var vi klara, så även min kropp. Blodsockret var på noll, efter att inte ha fått i sig någon vettig lunch. Cyklade hem och åt middag, duschade, fixade mig och var redo för fest klockan åtta. Mötte upp Natta utanför Jack och gick sedan till honom för att fira att han äntligen blir 18! Det vanliga gänget var där utöver några andra kompisar till Jack. Vi hade roligt och jag hann med att exempelvis brottas lite med Oskar, haha jag vann! Vid halv ett tog vi oss till en bar/klubb bakom lilla torg. Jag var inte så laddad efter att ha sett stället och det var inget drag riktigt. Men jag blev kvar medans Natta tog sig hem och vi hade ändå lite roligt åt andra under tiden, en sväng på dansgolvet i slutet blev det också. Kvällen slutade på BK, jag var riktigt hungrig. Sen sov jag hos en kompis eftersom min buss skulle vara så mkt senare än alla andras.

Söndag:
Efter en skön sovmorgon, tog jag mig hemåt. Slängde in en tvättmaskin och åt lite. Var fortfarande trött och vilade en bra stund, vilket var skönt. Lagat middag och borde ha pluggat geografi, men det har jag inte gjort speciellt mkt så provet imorgon lär inte gå så bra, men orkar inte bry mig. Nu är klockan mycket och jag ska sova efter att ha gått igenom manuset.

Måndag: 
08.00 befinner jag mig på Victoriateatern för repetitioner
Mellan 12.00 och 14.00 är jag i skolan för geografiprov och lunch
14.00 tillbaka på teatern för att sminkas och repetera.
18.00 PREMIÄR på A Christmas Carol!! Förhoppningsvis går allt Super!
20.00 Mamma och Kjell har kommit och vi äter middag!

Som ni förstår kan det bli svårt att hinna skriva imorgon. Men jag ska samla på mig bilder under dessa dagar och höra av mig om hur det går.

Världens finaste mamma!

2009-12-11 @ 19:43:54

Världens finaste och Bästa mamma fyller år idag!! Grattis till dig!! Älskar dig och är glad att vi om bara några få dagar ses! Hoppas ni alla har det jättetrevligt ikväll och fira lite åt mig också! :)

Pussar och Kramar! ♥


Det är blåsigt till sjöss! ;)

Fredagen är här

2009-12-11 @ 19:39:50

Nu är helgen här igen. Veckan svischade förbi! Gårdagens julmässa gick jättebra, UF-företagen var nöjda och vi i köket hade fullt upp. Exempelvis gick åtta stora lussebullskartonger åt och flera liter julmust. Jättetrevlig kväll med lyckat resultat. Tjejerna som har ordnat alltihop har verkligen gjort det riktigt bra!

Idag var jag i skolan till halv tio. Försökte plugga lite matte, men det gick sådär. Var inte riktigt på humör men eftersom det var prov halv ett var det ett måste. Hann med och se ett jättefint luciatåg också. Fick rysningar stundtals :)

Så var det matteprov då, trodde väl att det skulle gå sådär, men måste ju säga att det kändes bättre än så. Svarade på alla G-uppgifter och har råd att förlora några poäng så det kändes bra.

Satt kvar i skolan och tog det lugnt, väntade på att klockan skulle närma sig fem . När den gjorde det gick jag bort till The phone house-lokaler nära centralen för att få ett litet föredrag om att vara telefonförsäljare hos dem. Så nu får vi se om jag gjorde gott intryck och får ett jobb hos dem. Inte det jag tänkt från början i jobbväg, men är det enda alternativet så är det bättre än inget.

Nu har jag varit hemma en stund och bytt om, ätit och fixat mig. Snart kommer killgänget och vi ska förfesta lite innan vi går till KB. Idolfinalen vill jag inte missa heller…

Ha en skön kväll!

Irriterande grannar

2009-12-10 @ 13:19:01

Idag var jag uppe tidigt för att tvätta. Det var bara det att när jag en kvart senare efter att min tid startat går ner i tvättstugan har någon okänd person snott maskinerna, grrr åh va arg jag blir!!Andra gången på kort tid folk tydligen inte kan läsa schematiderna ordentligt. Det fanns som tur var en tid på söndag, annars hade mamma inte blivit glad om jag drösat hem med en resväska fylld av smutstvätt ;). Jag gick istället upp igen och sov ett par timmar till, vilket visserligen var skönt.

Sen diskade jag och dammsög och dammade lägenheten så nu är den ren och fräsch. Har också handlat lite mat och hämtat min vanliga parfym som jag glömde hemma sist. Tänk att man kan bli så glad för att få ”sin doft” tillbaka, haha.

Nu ska jag in i duschen för att göra mig redo för att stå i köket under julmässan ikväll. Mellan 17.00 – 21.00 ställer 50 av Skånes bästa UF-företag ut i skolan (varav 30st ProCivitas) . Passa på att inhandla smarta julklappar och kom och njut av god julfika och musikframträdanden!:)

Hörs förhoppningsvis senare i kväll, men blir nog sent.

Ha en skön och roligt torsdag, det ska jag ha!

Min härliga onsdag

2009-12-10 @ 13:10:14

Som jag skrev igår blev dagen så himla bra och jag var på så bra humör. Började dock något trögt med att vi skulle till Barsebäck för golfträning. Tro mig det är häftig att kunna spela golf 9e december på riktigt bra greener, men formen är ju inte så god. Morgonen blev bättre än förväntat och jag och killarna spelade nio hål på Donald-slingan. Resultatet var inte bra, men ändå över förväntan.

På vägen tillbaka till skolan övade jag manus och fick hjälp av Marcus och Gustav, haha! I skolan sen väntade lunch och manusövning. Fick massa kommentarer av lärare och elever som sett affischen om teatern på mig och det blev genast ganska verkligt att det bara är några dagar kvar. Äntligen kom drivet i mig till att klara det på bästa sätt. Mr S kom och sa att han var laddad för det och det gjorde att jag insåg att nu måste jag ju prestera så att i a f jag glänser och imponerar på vårens teatergäng :)

Sen drog teaterträning igång och vi fotades, sminkades, klädde på oss etc. Alla som har UF var i full gång att ställa i ordning till dagens (torsdag) julmässa så det blev ju några skratt när man var tvungen och visa sig utanför aulan, men det bjuder jag på :). När väl scenerna drog igång, flöt allt väldigt bra. Replikerna satt och nu är det bara och fila lite till så kommer detta bli riktigt bra.

När jag var klar var klockan halv sju och jag gick och kollade hur det gick för vännerna och deras montrar. Hittade Oscar som strax var klar och han tyckte jag skulle följa med och äta sen, så det gjorde jag. Hämtade upp Thom först och sedan slutade det med att vi hamnade på ICA och handlade tacosingredienser och sedan hem till mig och lagade till det, gott! En rolig kväll blev det och sen. Men vi gör nog en tradition av onsdagarna, ska bara fördela uppgifterna jämt emellan varandra också, haha, eller vad säger du Thom?

En glad tjej somnade gott.

Grym dag!

2009-12-10 @ 01:58:39

Haft en riktigt bra dag idag, rakt igenom. Allt har varit kul, flytit på och gått bra. Fullt upp men på roliga sätt. Nu ska jag hoppa i säng, men ville tala om att jag lever. :) Skriver mer detaljerat imorgon.

Sov gott hälsar en glad Joanna! :)

Låt de vara!

2009-12-08 @ 20:06:00

Dagen har varit bra. Trött som vanligt, men har haft matte och en psykologidiskussion om könsroller. Övat lite manus också. Hemma igen har jag sett lite Gossip Girl och ska äta nu.

Blir riktigt arg och irriterad på alla press som inte kan lämna Tiger och Elin ifred! De har aldrig uppmärksammat dem speciellt mycket, inte ens vid Tigers stora vinster. Men nu helt plötsligt så blir han intressant. Skäms på er! Pressen har sällan mer än en tiondelsrätt i det de skriver så varför skulle vi tro på allt detta? Har han haft affärer hit och dit så är han ett stort rötägg. Men ingen har ju sanningen förutom den närmsta familjen, vem vet, Elin har kanske bidragit? Är trött på alla jäkla spekulationer. Låt familjen reda ut det här för sig själva. Det är snarare pressen som är otrogna mot dem, eftersom de smutskastar Tiger utan all fakta!

V. 50 tar sin början

2009-12-07 @ 21:31:32

Sista skolveckan på året har börjat, det innebär sista gymnasieveckan innan ett jullov för min del, sjukt. Två veckor kvar till jul, ingen julkänsla alls. Började med motig gymträning imorse, det gick bra, men jag var trött! Men kanske inte så konstigt när man slår upp persiennerna och där är tjock dimma och grått väder :(

Sen var det till skolan för lunch och lite geografiredovisning (väldigt liten, skönt) och sedan var dagen slut. Vi satt kvar och gjorde psykologin klar och sedan fick jag turligt nog skjuts hem av Philip och Issa som skulle till ÖB. Ni förstår inte hur fantastiskt flyt jag hade med placeringen av denna lägenhet, det slår sällan fel :)

Trött landade jag i soffan hemma, beredd på att slappa. Men fick faktiskt ett oväntat msnsamtal, som gjorde mig avis men ändå glad så det piggade upp. Ätit middag och fixat med en bild. Nu ska jag duscha och sedan blir det en tidig kväll här hemma.

2:a advent

2009-12-07 @ 00:32:35

Dagen innehöll mest chillande. Röjt undan lite här hemma och sett på lite serier. Senare under kvällen blev det ändå lussebak. Tänkte pröva något nytt, eftersom det är för liten yta för att göra allt från grunden, testade jag Kungsörnens färdiga mjöl- och saffransblandning med ytterligare en saffranspåse i. Resultatet blev – väldigt fina lussekatter, men med lite torrhet och lite smak. Men ändå helt okej för att vara halvfabrikat =)

Så nu luktar det gott i lägenheten och det är dags för att sova. Hoppas ni haft en skön dag också.


Semifinal i Idol

2009-12-06 @ 15:35:30

Måste få analysera lite idol. Har ju inte suttit framför TVn varje fredag, men tack vare nätet har jag ju kunnat se det dagen efter. Så även denna vecka. Visste att det skulle bli skittufft att välja ut två finalister av dessa tre underbara och fantastiska personer! Erik har jag inte varit ett jättestort fan av, just för att det känns som han mest skriker ut sina sånger utan den där extra tyngden och känslan i dem. Men veckans framträdanden visade verkligen hur grym han är! Calle har varit jokern i leken som har utvecklats något så otroligt. Är fantastiskt och se hans utveckling på scenen, från att ha tittat ner i marken inför tre stycken till att stå och dansa loss inför ett fullsatt Malmö arena och Skandinavium. Han har en härlig röst och är väl värd finalplatsen på det sättet.

Sen har vi Tove som jag älskade ifrån den dagen Bagge valde ut henne. En underbar tjej som det bara lyser stjärna om, hon kommer bli otroligt framgångsrik om hon får ett bra gäng bakom sig och får köra sin grej. Hennes ALLA framträdanden har jag älskat och beundrat! Hon tar alla med storm trots sina blott 17 år och jantelagen kan slänga sig i väggen. Jag blir ledsen när jag hör folk säga att hon är för ung. Hon är grym och vad fan spelar ålder för roll när hon redan har hittat sig själv i den här branschen, känns som att hon om 30 år fortfarande kommer att vara den Tove vi fick lära känna i år och varför ska hon då behöva vänta på att få visa det?! Hon skulle ha fått stå i finalen, det tycker jag och var jag tvungen och välja så hade hon fått stå mot Erik, men samtidigt ville jag ha Calle där också. I år är det svåraste året hittills och jag hade tyckt att vi kunde haft en final med alla tre i.

Fällde tårar och fick rysningar till Toves skönsång och för att hon måste säga farväl, jag gör det för att hon var så värd det här, hon är det. Kände verkligen att hon skulle få glänsa lite till. Men hon är grym i alla fall!





Tiden rinner iväg

2009-12-06 @ 12:51:41

Jag har inte hunnit med riktigt. Efter barnpassningen i fredags åkte jag hem, då var klockan två. Gick och la mig för att få sova till halv nio, ca 6 timmars sömn. Då väntade teaterrepetitioner hela dagen fram till tre. Det gick helt okej, men hade inget go riktigt. När det var klart tog jag mig hem till fyra för att vila 30 min, var såklart trött. När jag gjort det så fixade jag mig i ordning och tog bussen vid sex för att åka och passa barn igen. När jag var klar där var klockan halv tolv. Då gick jag bort till Bergaskolan i Limhamn för att haka på en tjejs 18-års fest.

Kompisar  till mig var redan där och det var tur, för resten av festen var som en högstadiefest, haha suck! Men vi hade roligt i alla fall en stund. Kom därifrån vid halv tvåtiden, så inget långvarit. Då tog jag mig hem för att äntligen få njuta av tillräckligt med sömn, känns som att det var första gången den här veckan. Något strukturerat schema jag följde senaste dygnet, men det funkade faktiskt.

Nu sitter ja hör nio timmar senare och känner att det är väldigt skönt med söndagar. Då får man bara ta det lugnt och göra vad som faller en in. Det ska jag göra, uppdaterar ikväll om hur dagen blev.

När man inte får tillräckligt med sömn, då blir man trött och grinig..:



Fast det struntar man i och har roligt i alla fall..:

Veckan avklarad – check!

2009-12-04 @ 15:36:47

Geografin inlämnad. Check. Mattelektionen avklarad. Check. Helgen har startat. Check.
Något mer flyt i den här dagen som ni ser, nu ska jag iväg och passa barn. Måste ju få visa dock att dagen blir härligare av kommentarer som denna! Tack mrs S! =)

Önskar er en härlig kväll!

Ineffektivt

2009-12-03 @ 23:04:09

Hoppas ni haft en något effektivare dag än jag. Det värdelösa i det hela är att jag inte kunnat göra något åt det, utan det har berott på en VISS persons oförmåga till att lyssna, göra som man blir tillsagd, be om ursäkt och göra saker direkt. Jag och Natta hade efter att vi tittat runt på en liten UF-mässa (som inte var så imponerande)tänkt sätta oss i skolan och sätta ihop vårt geografiarbete som nu skulle vara klart. Men nej, då har inte den här personen mejlat oss arbetet. Vi försöker få tag på honom ifrån två. Klockan fem lyckas vi och när han då ska skicka det skrivna arbetet har det tydligen inte sparats, så då måste han skriva det på nytt vilket tar ytterligare två timmar etc. etc.

Ni kan förstå att idag gick allt över gränsen, var så arg och jag stod och skrek rakt ut under tiden vi var hos Natta och var tvungna och svara på människans knäppa frågor. Gash vad arg jag varit/är! Började skratta istället för gråta stundtals och både jag och Natta visste inte var vi skulle ta vägen. HAHA!

Nu har jag äntligen kommit hem. Arbetet är fullbordat, behöver bara rätta stavfel etc. och sätta ihop det. Arbetet går upp över öronen på mig, så det får bli imorgon fm jag gör det. Aldrig mer arbete med den personen i alla fall.

Som sagt, hoppas ni haft en roligare torsdag =)

Nu blir det tio timmars sömn, välbehövligt!

Dagen flög förbi

2009-12-03 @ 00:14:49

Dagen har bestått av geografi och teater typ. Teatern gick faktiskt bra. Blir övning i helgen också som kommer behövas. Hemma vid sju och strax därefter kom Natta och vi satte oss med lite geografi. Vid nio kom Oskar, Thom och Jack och höll oss sällskap med prat och så såg vi Lejonkungen.

De gick för en halvtimme sen och jag har tagit det lugnt. Ska strax sova. Imorgon väntar en liten UF-mässa på Stadion och sedan måste vi bli klara med geografin. Skolan är jag ledig ifrån annars.

Sov gott!

Vintern gör sig påmind

2009-12-01 @ 19:44:13

Första december står det i kalendern idag och vädret bjöd oss på kyla och gråväder här i Malmö. Det är precis som att någon vill skrika ut till alla ”att gör er beredda, snart är den isande kylan här och omfamnar er!” Jo tack redan på cykelturen till skolan fick jag känna på blåsten tillsammans med kylan. Hade huvudvärk av det när jag kom fram.

Annars har dagen varit bra, kanske beror det på två inställda lektioner? Men vi har faktiskt suttit med vårt Geografiarbete. Vet inte om jag är så mycket klokare men det måste göras.

Hemma vid halv fem var jag tvungen att ta en halvtimmas vila. Det spelar ingen roll hur många timmars sömn jag får den här årstiden, jag känner mig ändå däckad när jag kommer innanför dörren. Men tvätten kallade och matlagningen lika så, alltså klev jag upp. Kombinerade mitt tvättande med manusträning. Faktiskt en bra kombination då det inte spelar någon roll att man pratar högt medans centrifugen är i full gång. ;)

Middagen blev en 80-talsklassiker, Lövbiff, pommes och beasås – ej att förglömma, en bit ädelost emellan köttet, mums! Nu känner jag mig ändå ganska pigg och ska plugga lite geografi och manus.
För er som vill veta är det föreställningar den 14e och 15e december på Victoriateatern i Malmö. Ni är välkomna att förhoppningsvis se oss göra bra ifrån oss! Inträdet kostar gratis. Men jag måste veta så att jag kan försäkra er en plats!

Nu var det…ja just det plugg..


Bild från i söndags i Skivarp

Bloggtoppen.se
RSS 2.0