Julstämning

2008-11-30 @ 23:33:42

Hhhmmmm...ahhhh, tog ett djupt andetag och kände verkligen julsdofter och julstämning komma. Lägenheten är mörk, sånär som på levande ljus och det tycker jag verkligen luktar jul. Nu är det bara julypyntet a köpa imorgon som saknas och julen kan komma. Laddar ner julmusik också,, åh det är det som ä jul för mig. Dofterna, stämningen och de man umgås med. SPelar ingen roll stressen omkring, bara man känner detta.

1:a advent har jag spenderat på ett väldigt skönt sätt. Blev tyvärr ingen fika pga av sjuka deltagare :( Iställt kund vi sova ut imorse, vilket var behövligt. Gick inte upp förräns mitt på dagen = vädigt skönt!
A gick vid tvåtiden och jag slappade en stund.

Men sen så pratade jag med Natta på msn och hon lyckade muta över mig till henne med lussekatter! Så jag drog dit och vi var ute och gick i över en timme, bla ner till havet och satte oss på en av bryggorna och pratade och tittade på vår utsickt öer malmö hamn, med torso och bo01.
Sedan gick vi hemo och jag pt mina första två lusekatte supergoda!

Va hemma vid halv sju och har ätit lite oh tagit det lugnt. Trots att jag sov länge är jag ändå trött, så ska ta en akön dusxh nu och smörja in mig och sedan krypa ner i sängen.

Lördag!

2008-11-29 @ 22:37:41
Gårdagen var rolig, hade lite pokerkväll med kompisar och sov sedn hos A. Men eftersom Petri har spexvecka behövde de vara där vid nio idag :S, så blev till att åka hem och sova lite till sen. :)

Dagen har jag spenderat på bla golfbanan. Stod och pratadelite med Bengt sista timmen det var öppet om allt möjlligt. Tränade också lite, gick sådär. Kallt och regnit och bara gräs att slå ifrån, men men.

Tagit dt lugnt nu ikväll, känner mig fortfarande tröt. Ätit lite pizza och godis, mums.
Nu kommer snart A och vi ska se film o mysa.
Imorgon är det 1:a advent (tiden går fort!) och jag ska förhopnningsvis med Maria med familj till resten av släkten på fika.

Ha dé!

Hi friday!

2008-11-28 @ 20:11:58
Idag har jag varit trött!

Provet var jobbigt, men gick förhoppningsvis bra. :) Sedan hadejag bara samhälle också. Åkte hem och tog detlugnt och tvättat!.

Men ni, sorry men ja e på språng! Ska in i duschen, hämta tvätten, göra mig lar och sticka till A och möta lite annat folk :)
Ha en härlig fredagskväll så hör vi imorgon ;)

Härlig dag!

2008-11-27 @ 22:48:52
Nu e jag nästan energilös, men den jag har måste gå till svenskan, men försöker vara ordentlig nu, för har haft en skojig dag!

Började med världens gympass med Nathalie som PT. Riktigt jobbiga mag, lite ben och ryggträning i två timmar, känns redan kan jag säga! Efter det var det ingen svenska, så långlunch med supergod fiskgryta gjorde susen för min återhämtning. Efter det var det två vanligtvis lite tyngre, men bra lektionstimmarsom idag blev riktigt balla. På våra sista 20 minuter av historian med A, kommer L in (det gör lärarna ibland för att se hur vi e på andras lektioner), nu är det så att för er som går på ProCivitas vet ni att när detta inträffar med A och L i samma rum, blir det flumm flumm flumm!

Haha så otroligt kul vi hade det! Skrattade gjorde vi så jag vet inte vad. VI fick se det mesta, allt från L's tolkningar av upplysningen, till hur A gick catwalk och immiterade de flesta av lärarnas gång och stil, haha!  Så ball!
Men sedan var det då religion och L's lektion. Men innan han riktigt kommit igång, knackar det och A kommer in, å guud haha, nu vart det tolkningar av gudaberättelser etc. etc.! Haha så roligt och det finns bildbevis som jag lägger upp så fort som möjligt! Hahah detta är väldigt internt för ProCivoitas, men ändå riktigt kul!

Sen var det öppet hus ikväll, vilket gick bra och fick beröm. (som vnligt ;) ) Var riktigt roligt, för bla så var det en golftjej från Trollhättan(!) här och var väldigt intresserad, så ja fick prata en massa med henne om att flytta hemifrån, till att gå här etc etc. Riktigt kul! Öste beröm över oss och en del negativt över Ljungbyhed ;) Verkligenflshback till hur det var när jag kom in på skolan första gången :)
Menså även var det personer ja känner som kom, haha alltid skojig när jag inser att jag träffat massa nytt folk i olika åldrar under detta år. En kille från samma klubb och en tjej, som jag spelat med i somras

Nu är det svenska inför prov imorgon som gäller innan sängen väntar!


L och A i en het och rolig disskution

Te och peppisar

2008-11-26 @ 23:50:43
Nu har vi varit duktiga!

A har pluggat lite matte, jag har fösökt läsa ur en text om Kung Oidipus,vilket inte var det lättaste på gammelsvenska och så har vi myst och druckit te och ätit pepparkakor.

Nu är det god natt som gäller!

OBS! Annas pepparkakor ska det vara! :)

Härliga onsdag

2008-11-26 @ 19:38:31
Idag började jag dagen med ett besök på golfbanan. Var roligt att träffa alla igen, är så tråkigt att omständigheterna omkring är mindre roliga men men. Roligt var det att få prata en stund, så mycket träning blev det tyvärr inte, regn, blåst och iskallt. Tyvärr kände jag mig inte så sugen, så får bli på lördag, ska snacka mer med Peter och Bengt då ordentligt också.

Tillbaka till skolan för lunchmöte med idrottsrådet som finally drar igång. :) Efter det rörig matte och sedan studiebesök på Malmö Stadsteater! Riktigt roligt att få se allt, käder, masker etc. Vi fick t o m stå nere på scenen. :D
Känns som att vi vill ha vårt manus nu och börja, är riktigt sugna.

Hemma igen har jag ätit lite och pluggat, ska nu diska, suck, men behövligt.
Förhoppningsvis bli det en mysig kväll med A sen.

Tuesday today!

2008-11-25 @ 22:18:59
Hejsan! Denna dag började alldeles för tidigt i min mening. Var i skolan vid åtta, hua.
Rättskunskap, följt av kost & idrottsprov. Det gick nog ändå bra iaf .)

På samhällen såg vi en sjuk dokumentär om hur Fox News vinklade allt åt republikanernas håll under bla valet i USA 2000. Detta har förmodligen fortsatt, men det var vad vi såg. Riktigt sjukt.

Efter det var det rättegång på Malmö Tingsrätt. Den handlade om ur en dam blivit påkörd av en buss, och om huruvida busschauffören var skyldig eller ej. Riktigt svårt att hinna skriva av allt som sades, skrivkramp....Efter allt detta var skoldagen officiellt slut, men tillbaks till skolan bar det av och ett öppet hus att guida runt elever på. Trevligt som vanligt ::)

Var hemma vid nio och har endast tagit det lugnt. Imorgon planerar jag att åka ut till golfbanan, tror på ingen snö och så var det ett tag sedan jag träffade tränarna och höll i golfklubbor. Så kan vara välbehövligt, efter några intensiva skolveckor plus oplanerat snöväder .)

Näringslära...

2008-11-24 @ 23:07:27

är vad jag ägnar mig åt! Ledsen för ingen uppdatering här.

Men försöker pränta in frågor till morgondagens prov om kost och näringslära, vilket inte är det lättaste! :S

Dagen har varit bra för övrigt, kom lite mer snöstorm i eftermiddags, var nog bara jag och Natha som jubla dock, hihi. Efter skolan gick vi till tingsrätten för att kolla upp ett bra fall vi kunde kolla på, får bli imorgon. Är en uppgift vi har i rättskunskap nämligen. Har aldrig varit på en rättegång (peppar, peppar...)så ska faktiskt bli intressant.

Imorgon är det förövrig Öppet Hus på skolan mellan 17-20 och där hittar ni mig bland de entusiastiska idrottseleverna. :)

Äntligen!

2008-11-24 @ 12:22:13
Fick äntligen ha mitt snöbollskrig!!

Igår kväll istället för att se film drog jag iväg till Natha för att äntligen få med killarna på ett snöbollskrig. Vi gick promenad och gjorde fina snöänglar, innan vi mötte upp A och L. Hahah sedan blev det snöbollskriiiiig! :D

Haha, sjukt roligt, men blev ju ngt sarjad, men det får man räkna med. Min rygg e lite sträckt idag, haha! Sedan kom H också och då kan vi väl säga att Natha var den som fick utstå mest snö, haha. Själv blev man nerbrottad istället!

Jag och Natha ser oss ändå som segrare, eftersom det var killarna som ville sluta först, fegisar.

Väl hemma igen drack jag te och tog det lugnt. Idag är en ny dag och jag sitter i skolan på naturkunskapen och skriver om Saturnus ringar...eller rättare sagt...borde göra det :)

Söndagen

2008-11-23 @ 13:26:08
Godmorgon på er!

Vaknade för en timme sedan. Hihi!
Hade supertrevigt igår iaf :) Finns nog en liten svärmorsdröm i mig haha, om det är så man kallar det. Har tydligen även en talang för charader också, var riktigt kul!

Idag blir det som vanligt på söndagar, pluggande. Förhoppningsvis blir det mysig filmkväll sen i kväll.

Nu måste jag berätta om en sida jag hittat gratisgen.se heter den. Man samlar ihop poäng och kan få saker för poängen hur lätt som helst, är nästan bara att värva vänner som  behövs och premierna är jättebra!
Så nu tycker jag att ni ska trycka på bilden, för att hjälpa mig och samtidigt komma igång själva!

Gratis Generationen

Hej härliga lördag

2008-11-22 @ 16:30:16
Åhh vad de är skönt att inte behöva göra någonting. Fram tll nu har jag bara slappat!
Snön ligger kvar på backen och jag hoppas på ett snöbollskrig i kväll, blev inget igår. :) Gårdagskvällen var för övrigt skön, träffade tjejerna och spelade ett roligt spel och såg på idol, ledsen för att Anna åkte ut före Johan...jaja.

Nu har jag börjat ta tag i kvällen och sitter precis och har sytt(!) igen ett hål i en kofta, hihih, mamma jag lyckades. haha! Syslöjd var aldrig min grej riktigt...kan kanske ge mig på knapparna i kappan snart också. :P

Ska in i duschen nu, har nämligen blivit bjuden p födelsedagskalas hos A:s familj, blir nog roligt! :) Får se sedan om jag lyckas få ihop gänget och Natha på ett krig... he he.
Är avundsjuk på all snö som kommit i Sthlm idag för övirgt.

Grattis Morbror på stora dagen!

Wiiii, jiiippi!!

2008-11-21 @ 19:44:56
DET SNÖÖAR!
Åhhh det snöar häääär! Har gjort det hela dagen och jag blir superglad! Har inte sett snö på ett år och nu kommer äntligen julkänslorna. Att det bara snöat är också en underdrift, för det har mer liknat snöstorm. Var inte så kul och cykla hem i det kan jag säga, men glad är jag iaf :D
Är sällan det är snö här, så får passa på när det är.

Julstämningen kom, så när jag handlade köpte jag med mig massor av ljus, som nu lyser upp hela min lägenhet. Älskar doften av de och det ger mig känslan av juletider, nu är det lite julpynt som adventstjärna etc som vore trevligt.

För övrigt har dagen varit bra, ganska lugn. Efter skolan var jag och Natha upp på stan och fikade på espan, utomhus med filtar och i snövädret, mysigt var det!
Nu har jag ätit och är sugen på snöbollskriiiig! :P Natha och jag planerar en cup ;) Får se vad som hittas på ikväll!

Hoppas ni får en trevlig kväll!


Min snöbelagda innergård

Cykeln, när jag skulle iväg

ProCivitas fina snöbelagda entré

Slottsparken

Natha

Ett snöigt Gustav Adolfs Torg

ProCivitas in my Heart

2008-11-21 @ 00:07:33
Måste bara säga hur mycket jag verkligen tycker om allt vad ProCivitas innebär! Är verkligen världens bästa skola utan tvekan. Ingen kan komma och säga att känslan som man har av att gå där är bättre någon annanstans, på riktigt.

Hela skolan har sammanhållning och lärare, rektorer och elever är på samma nivå. Man bildar personliga relationer till alla och inget slår våra superlärare!
Att känslan och tryggheten som blir med att kunna droppa in på rektorns rum och småprata lite när som, är någonting jag kan ta förgivet, men inser att det inte är så vanligtvis.

Och att alla lärare och ledning är så samspelta med varandra är också roligt att se. Läraren i historia kan helt random komma förbi vår engelskalekion och säga hej, vilket bara alla tycker är roligt. Eller så skämtar de med varnadra om allt möjligt. Som idag t ex. när helt plötsligt Christos (idrottsrektorn) kommer springandes i korridoren med en apelsin i handen, följt av en jagandes Zandra(expen), haha detta är inte vanligt förekommande. Men att en sådan sak kan hända är inte omöjlig, som hos andra.

Eller att min datalärare sprang runt och gömde sig bakom växter etc när man försöker säga ngt är också lite smått omoget, men ändå så härligt. Vet inte om alla uppskattar en skola med nära band emellan alla, men det gör jag. Hade aldrig någonsin valt bort ProCivitas mot något annat i världen!!

Då kanske det inte heller är så svårt att förstå att det är vår skola som har flest elever som ställer upp när det kommer till att representera skolan, frivilligt. VI är stolta helt enkelt med att få skryta om vilken otrolig skola vi går på.
Känns bara roligt att på gymnasiemässor, öppna hus och liknande kunna förklara varför man flyttat 60 mil, utan att ångra en sekund av de!!:D

Nu är det bedtime. Tryck på bilden för att få en inblick i mitt berömmande

Nice Thursday

2008-11-20 @ 19:28:21
HejsanHoppsan!

Skönt med torsdag, bara en dag kvar innan helg! Jippi!

Dagen har vart lugn. Tränade i fm följt av svenska och religion. Mycket god lunch idag, minnestronesoppa och pannkakor med sylt oc grädde(!), var längesedan och det tenderade till att bli liiite för många pannkakor med grädde och sylt. :P
Var mätt en bra stund efteråt..

Nu är sista tvättmaskinen klar och jag ska äta middag och plugga svenska.

Lill-Lördag

2008-11-20 @ 00:17:04
Hej!

Idg är det lill-lördag, på så sätt att det verköigen är en rolig dag mitt i veckan! Börjadem ed träning hemmavid imorse. Sprang ute och gjorde lite bålstabilitetsövningar.

Vid halv elva skulle jag befinna mig på skolan för en gemensam föreläsning för alla som läser rättskunskap, på malmö lärarhögskola. Det var en advokat, bloggare, föreläsare, vid namn Sven-Erik Alhem som föreläste. Detta hade kunnat bli väldigt intressant, om hann inte varit kass på att prata till oss! Ursäkta min något kritiska syn på detta. Men det var så. Nu råkar vi ha fått lära oss hur man ska lyckas med en presentation och hann kan man väl uttrycka sig, var inte med på de lektionerna...
Efter tio minuter sade han vad ämnet för föreläsningen skulle vara, fram tills då hade man egentligen bara sätt hans mun öppnas och stängas. Ingen röd tråd alls fanns, dåligt ljud, dålig ögonkontakt och dåliga försök till att lätta upp stämningen. Detta ledde till att vissa tröttnade (läs:somnade), bokstavligen.

Är på ett sätt verkligen tråkigt för honom, men hoppas han tar det som ett litet uppvaknande.

Nåja, det fick kanske för mkt plats här, men men. Annars är onsdagen som vanligt. En mattelektion som gick bra och sedan Estetisk verksamhet! Haha, jag tjatar vidare, men det är verligen roligt! :D
Idag skulle vi dikutera med de som innehar samma roll, hur vi tolkar karaktären bla. För övrigt ska jag nog få mig en ny egen roll, som lillasyster till Dartanjang. Ser fram emot det, Stefan tror att det kunde bli en bra tolkning gjord av mig och jag ser framemot det. :) Och uppmärksamhetsvillig som jag är, innebär det en helt egen roll och varje föreställning! Wiii :)
Haha, ego...

Kvällen blev mysig med besök av en något förkyld, men mysig A.  :)
Nu har jag sätt lite TV och ska sova.

Suck ett väldigt långt inlägg, måste bli bättre på flera uppdateringar. haha!


Så här blir det när man sitter högt upp i en sal, utan att man tror man syns och lyssnar på en person som har svårt att förmedla intresse. Haha! Ingen anordnad bild detta 8/10 på raden såg ut såhär.

Virus & 1 månad

2008-11-18 @ 18:35:49

Hej på er!

Var inte alls meningen att inte skriva igår! Men utan att jag hade det minsta lust, fick jag problem med virus på datorn. Därför vågade jag inte logga inpå mina inloggningsidor och därför blev det inget inlägg. :(
Nu tror jag ändå att min virusprogram fått bort det, bara det att ett annat program jag installerade inte vill försvina, fast jag tagit "bort" det. Gaaahh blir irriterad.

Igår hade jag iaf träning på morgonen. Körde kondition och bålstabiltitet, det känns lite idag. Var ändå skönt att komma igång med det. Efter var det en helt okej dag, med lite engelska och matte.
Upptäckte på hemvägen hur riktig kallt det var, är tacksam för att det är försvunnet idag.
Väl hemma vilade jag lite, åt sen middag och pluggade spanka inför provet idag.

Idag började dagen i skolan med bla genomgång av USA:s statsskick, vilket var intressant och sedan väntade Shakespeare på engelskalektionen följt av ett spanskaprov som gick bra, bra kompensation från engelskan förra veckan.
Var och letade jobb efter skolan, utan framgång, vill verkligen hitta ett. Hann även med ett besök hos tandläkaren. Nu sitter jag hemma och ska strax äta och bara ta det lugnt hade jag tänkt. Kan ta tag i fredagens läxa i morgon.


Fresten så är det 1 månad idag!

En superrolig helg!

2008-11-16 @ 21:29:40
Hejsan på er!
Dåligt uppdaterande som jag ber om ursäkt för.
Har i alla fall haft en riktig höjdarhelg!

I fredagskväll umgicks jag med A här hemma. Vi såg på Idol bla. Sen åkte vi hem till honom och sov.
I lördags började jag med att stå på gymnasiemässan från 10 - 14. Roligt då också, S stod med under dagen och då blir det alltid många skratt. Tror nog att jag var den som rekryterade flest ungdomar till skolan iaf. :P Hihi!

Efter det var jag hos Natha en stund, blev snack och lite singstar. Hem igen och tog en välförtjänt nap på typ 1,5 timme. Hihi! Åt lite och sedan hörde Natha av sig och hade fixat ihop ett roligt gäng. Så tillbaka till henne för en superrolig kväll med killarna och Natha! Bara A som saknades.
Vi sjöng singstar, t o m killarna gjorde det efter en stunds övertalning. Har bildbevis som kommer imorgon, är tvungen bara :D. Vi spelade kort och poker och flummade en hel del. Riktig kul och inte konstigt att de är riktiga vänner till Natha!♥

Idag har jag verkligen bara latat mig. Tagit det lugnt, suttit vid datorn och framför TV:n. Skönt att ladda lite inför veckan.
Nu ska jag krypa ner i soffan med en kopp te och se en film.


J och H, när de fattade hur roligt singstar är! Kolla in H's fokus! Hihi!


Haha! G insåg att han var för bra för oss andra, så han var tvungen att tävla mot sig själv!

"Hej, intresserd av ProCivitas?"

2008-11-14 @ 19:50:02

Efter ett tag blir man som en mekanisk docka och man måste rycka upp
sig och inse att det är en ny person man hälsar på varje gång.
Jag menar såklart mötet emellan de gymnasiesökande eleverna. Är riktigt kul att locka de till skolan och döda alla deras fördomar om oss! Samtidigt som man blir lite arg på vissa...men det hör till:)

Har stått där mellan 10 -13 idag. Ett roligt gäng idag igen. De behövde ne idrottselev imorgon, eftersom det bara är på förmiddagen tackade jag ja. Hade ändå inte planerat något den tidpunkten på dagen.

Efter att jag slutat där, åkte jag till skolan för religionsprov. Tror att det gick bra, men är inte säker. L har sina fuffens för sig när han bedömmer, så man vet aldrig förräns resultatet är ute.

Nu är jag hemma igen och utanför har det varit riktigt irriterande och tråkigt skånehöstväder. Vind, vind, vind och regn! Ingen cykling för mig idag inte.
Har ätit nu och ska träffa A, var är ännu inte bestämt.
Helgen blir nog skön tror jag. Umgås med Natha och andra härliga människor, då blir den bra!

En rolig dag

2008-11-13 @ 21:34:00
Dagen blev jättebra. Timmarna i skolan gick fort. Sedan var det till Europaporten som gällde.
Jag och Natha stod med de anfre från tre till åtta. Eftersom vi stod på eftermiddagen var det mer föräldrar som kom än på förmiddagen. Men det var ändå roligt och man fick övertyga både förvirrade föräldrar och elever.

Vi var ett roligt gäng, men bonusen var ändå att Jimmy (gamla rektorn) stod med sin nya skola. Var super att få träffa honom igen!! Har inte setts sen i våras.

Nu e jag lite seg efter att ha stått upp ett bra tag, så ska ta det lite lugnt och plugga religion.

Imorgon ska vi stå på förmiddagen och sedan på eftermiddagen har jag prov i religion.

Europaporten nästa

2008-11-13 @ 10:54:09
Jag hade tänkt träna fys idag.

Men måste h stängt av klockan i sömnen, så hinner inte detta. Ja ja, inte hela världen.
Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan i väg till skolan för svenska och historia. Vid tre ska jag befinna mig på europaporten för att representera ProCivitas där på gymnasiemässan.

Ska bli superroligt! Så vill ni ha en massa info om hur det är att bla gå på idrottsprogrammet får ni komma förbi ;)

Ha en bra dag! Är nog hemma igen vid nio skulle jag tro.

En stor erfarenhet rikare

2008-11-12 @ 22:56:16
Hej på er!

Min skoldag blev något olik de andra. Började inte förräns ett med matte, det var som vanligt. Men sedan blev estetiska verksamheten framflyytad en timme och då hade jag istället två timmars ledigt, var lite halvdrygt kan man säga.

Men det var absolut värt väntan! För en kvinna som är professor och en av de högsta på teaterhögskolan i Malmö kom och föreläste. Var intressant att få höra om hur det funkar att gå där. Bara faktan att 10 av 1000 sökande tas ut varje år, säger en del om kvalitén.Mne det absolut roligaste var att hon coachade några av scenerna ur vår pjäs.

Jag
och min motspelare fick gå upp först, inför alla, ngt nervöst, men det släppte sedan. Var verkligen super att få hjälp och hon ledde oss igenom det på ett helt nytt tänkande! Var verkligen superroligt och man märkte stor skillnad på vår första och sista gång vi drog igenom den. Hon pratade mycket om vad som var bakgrunden till scenen och vad vi skulle visa för känslor etc.
Väldigt givande och lite ärofullt att få ha regiserats av en så kunnig person. Kommer definitivt att hjälpa mig längre fram!

Var hemma vid halv åtta och har tagit det lugnt, sett Grey's och pluggat religion.

Varm i hjärtat!

2008-11-12 @ 01:14:22

Nyhet

Det svenska VM-guldlaget amatör-VM Caroline Hedwall Anna Nordqvist Pernilla Lindberg

Det svenska guldlaget, fr v: Caroline Hedwall, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg. //Foto: SGF


Tre kan få idrottspris

Annika Sörenstam kan bli årets kvinnliga idrottare, Robert Karlsson årets manliga och det svenska amatörlandslaget som tog VM-guld för damer i Australien kan bli bästa lag. Det står klart sedan nomineringarna inför årets Idrottsgala presenterades på torsdagen.

Annika Sörenstam har fått Jerringpriset och Bragdguldet. Hon har dessutom fått utmärkelsen "Årets kvinnliga idrottare". Nu kan det vara dags igen. Sörenstam är nämligen nominerad inför Idrottsgalan som arrangeras den 19 januari. Sörenstam har bland andra längdåkaren Charlotte Kalla och simhopparen Anna Lindberg att konkurrera med.

Robert Karlsson spelade hem hela Europatourens Order of merit efter en fantastisk säsong. Nu kan han som kronan på verket utses till Årets manliga Idrottare vid Idrottsgalan. I samma kategori är bland andra fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic och cyklisten Gustav Larsson nominerade.

Och sist men inte minst: Det svenska damlaget som tog guld vid amatör-VM i Australien i oktober är nominerade i klassen Årets lag. Det var Caroline Hedwall, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg som spelade hem Sveriges andra guld genom tiderna. Artikel från golf.se

Snacka om att golfen äntligen har fått en stor del i idrottsgalans nomineringar, med hela tre stycken chanser på vinst! Vad sägs om ett hattrick, inte mig emot!

Dagen!

2008-11-11 @ 19:58:26
Så här har dagen idag sett ut, bara för att skolan är slut är inte min dag det. Idag stod det lite måste-göra-när-man-bor-själv-göra på planeringen:

08.00 - 15.00 - Skola
16.00 - 20.00 - Tvättning
16.30 - 17.15 - Handling
20.00 - 20.30 - Sen middag
20.30 - 21.00 - Slappa
21.00 - 23.00 - Kolla igenom en skoluppgift

Nu kanske ni tycker att prioriteringen till skoluppgiften var lite dum, men detta är ingen stor uppgift och inte "så" allvarlig. Så därför tar jag ett litet break innan.

Det positiva väger över...

2008-11-11 @ 19:48:30
Hej på er! Äntligen har allt tråkigt höstväder dragit upp norröver, så nu på kvällen har det varit fint här. :)

Dagen har varit lite upp och lite ner kan man säga.
Var orolig för engelskan och vet inte riktigt hur det gick och det kanske är ett tecken på inte så bra. Är missnöjd, eftersom engelska verkligen är roligt och brukar inte ha dåliga resultat där. Så är lite besviken, om det nu visar sig ha gått dåligt. :(

Men till min förvåning och lycka fick vi våra resultat på samhällsuppgiften om Iran och det innebar ett härligt besked! Det kan jag säga var skönt, med tanke på mitt slit, natten före. Dock hade jag missat en liiiten liiiten sak som grämer mig i uppsatsen, men då vet jag iaf det till nästa gång. Och min muntliga redovisning som gick katastrof enligt mig, gick tydligen kanon(!) enligt min lärare. Gillar när det är på det sättet. Vet faktiskt inte om han och jag befann oss i samma rum, but I don't care. Hade bäst betyg också i gruppen, så är liiite mallig tror jag.

Detta blev ett kanske överdrivet positivt inlägg av mig och med mig som huvudperson. Men behövde nog det för att ta bort de negtiva tankarna. Som person ser många mig, som den alltid så positiva och glada tjejen, men det är inte alltid det stämmer på insidan. Tack vare ibland dåligt självförtroende och pressande på mig själv. Men jag mår så mycket bättre när jag tänker på allt positivt! Å därför är det det jag oftast gör! :D
Och terminen är bara halv en så länge och det är tre fjärdelar kvar av skolåret, så har många uppgifter kvar att briljera i :)


Bedtime

2008-11-11 @ 01:34:06

Jaha, suck. Känns inte jättebra detta! Det fastnar liksom inte. Men nu är jag för trött och ska försöka hoppas och hoppas på att detta ska gå bra. Tänkte drömma om hur bra det kommer gå :P Har ändå några timmar på mig imorgon och pressa in infon, hihi, inte det smartaste, men dock så effektiva sättet alltså.

För övrigt är jag riktig glad för att jag hittat ett program som jag kan se alla möjliga typer av filer med och min dator med hjälp av mitt nedladdningsprogram är supersnabbt! Så lyckas ladda ner film på mindre än 30 minuter! Ingen aning om var den kapaciteten kom ifrån, men jag är tacksam för detta! Verkligen! Nu gör det allt så mkt lättare!


Så, sängen var det!

It's Monday again

2008-11-10 @ 19:33:39

Så var det en ny vecka igen! Allt bara rinner ifrån mig!

Sitter för tillfället och försöker lära mig glosor och grammatik. Men tack vare Issas tips på hur jag skulle göra går det ganska bra. Men får väl bli okej nögd med G, vet inte riktigt ...:S Hennes blogg kan ni hitta under länkar, där hon skriver om sitt utlandsår i USA! :D

Förövrigt har dagen varit bra. Börjde vid tolv, men var där vid halv elva för att plugga lite...stuuud ;)
Fick då utan att egentligen önskat det inblick i hur det går till när killar snackar, ni vet tjejsnack, men nu med killar. Och det var verkligen väldigt likt våra samtal kan jag säga. Även det att de inte tänkte på vilka andra som befann sig i rummet :P

Annars inget nytt härifrån. Känner att jag fortfarande inte fått tid till att hitta ett jobb, det får bli på onsdag. För övrigt hade det varit trevligt med en varm vinterkappa och en jul/nyårsklännig kanske .) Jag drömmer vidare, under tiden glosorna sjunker in.

Daddy's Day!

2008-11-09 @ 22:53:07
Idag är det Fars Dag!

Min pappa är långt bort, men älskar honom jättemycket ändå!
Vet att du haft en bra dag och att presenten var lyckad, hoppas middagen smakade bra!
Älskar DIg!

My Day!

2008-11-09 @ 22:29:12

Eftermiddagen och kvällen igår var mysig!

Lekte en väldig massa med min söta små låtsassyskon, som för det mesta var väldigt mysiga och glada. Men när Leo har bestämt sig för ngt, håller han inte inne med sin vilja om man säger så, utan talar om klart och tydligt, och gärna högt vad han vill! ♥

Vi såg film på kvällen, music and lyrics, alltid mysig. Blev inte lik lång sovmorgon som natten innan men det får man räkna med.
Åkte hem i förmiddags en stund innan jag tog mig till Natha för en riktig integöranågonting dag. GIck promenad och pratade en massa om allt möjligt ♥ På hemvägen var det smidigt att gå förbi A en stund och råkade komma i precis lagom tid för middag och det tackar man aldrig nej till! Hemma vid åtta och har tagit det lugnt och försökt komma på hur jag ska få in 300 glosor i huvet tills på tisdag! Ångest! Är alldeles för många och jag vill inte misslyckas!!!
Suck! Någon som har en idé?

Här nedan kommerl lite bilder på änglarna! Leo vill allt själv och då blir det lite mkt smör ibland, mamma tyckte han skullde ta bort lite granna, men han förstod inte alls varför :P


Syskonkärlek så säg!?


Leo kan själv, då blir det så här!


 


Alice är lite oupmärksam

S Sandby

2008-11-08 @ 15:20:17
Precis bestämt mig för att spendera kvällen och kanske i natten i Södra Sandby, hos Alice och Leo.
Blir mysigt och roligt!

Så ni finner mig på mobilen om det är något!
Ha en trevlig kväll!

Godmorgon!

2008-11-08 @ 13:32:17
Ojsan!

Vaknade för en timme sedan, efter typ elva timmars skönhetssömn, behövde nog det! Riktigt skönt iaf.
Kvällen igår var mysig, blev en Idol och Fredag hela veckan kväll. Idolerna i rocktemat var ju grymma tyckte vi, och det var rätt att Lars fick åka!

Har inte riktig bestämt hur den här dagen ska arta sig ännu. Lite plugg måste jag hinna med, men blir kanske lite Nathatid i kväll sedan.

Nu ska jag äta en frukost/lunch!

Håller på och leta mig galen efter mitt USB-minne förövrigt, fattar inte vart det tagit vägen!

Utslagen

2008-11-07 @ 15:29:02
Blev sent igår, tänker inte tala om hur sent men det blev sent. Blev i alla fall nöjd med det skrivna. Däremot inte med vår muntliga presentation i morse. :( Men men.

Haft en lugn dag annars, med mycket inslag av trötthet. Haha lite roliga inslag i form av att en av tjejerna i klassen försöker intala alla att Micael Phelps, simmare, är världens störste idrottare. Var inte så jättepopulärt, bland typ 20 fotbollspelare, en del golfare, friidrottare etc.!

Och kan även tillägga att jag har träningsvärk i kroppen, efter gårdagens pass. :S

Nu ska jag fira helg!
Får se vad den har att bjuda på. Ikväll ska jag träffa A och kanske lite andra, vi får se.

Hoppas eran kväll blir mysig här i höstrusket! (från ett grått och regnigt Malmö)

Pusst!

2008-11-06 @ 19:54:15
.....och nu andas jag ut. Känns som att jag hållt andan en hel dag!

Började helt duktigt imorse med fysträning med Nathalie på Atleticum. Powerwalkade och tränade mycket bålstyrka, vilket innefattar mage och rygg. Shit! Tog kan jag säga, men ändå inte så farligt. Har ändå någon form av grund, för jag höll ändå Nathas lägre nivå på grejorna.

Efter det var till skolan som gällde och så småningom ett matteomprov. Var riktigt nervös för hur det skulle gå kan jag säga. Även om jag är kass på matte betyder det inte att jag vill vara det och därför är det inte världens härligaste känsla att veta att man måste klara av provet för att bli godkänd.
Men till min förvåning kunde jag allt, utom en fråga och Blev Godkänd! Jippi! Haha! Min mattelärare som annars sällan är trevlig när det kommer till mig och matte (utanför det är han super!) såg riktigt nöjd ut! :D
Ett moment avklarat.

Efter det har jag suttit med mitt samhällsarbete, som är ett grupparbete, vilket jag inte gillar och försökt göra klart det tsm med Natha och Rebecca. Kom väl därifrån vid sjutiden ungefär.
Grupparbete kan vara roligt under tiden. Men när det väl kommer till avslutingen och uppsats etc, ändras det lite granna. Själv är jag perfektionist och vill att allt ska vara rätt, se bra ut och vara bra skrivet. Därför spelar det ingen roll vad alla andra gjort innan, det är ändå jag som fixar det sista för att få lugn inombords. Kan kanske verka lite väl överdrivet, men så är det iaf. Och nu är vi inte riktigt klara och det är det jag har framför mig nu. Men blir inte nöjd!

Om det är någon som råkar vara en duktig formulerare eller rent av kan mycket om Irans statsskick, så mottages all eventuell hjälp med öppna armar!

Be happy!

2008-11-05 @ 20:40:56
Usch, märker att jag måste göra hösten till något positivt 
om jag ska ta mig igenom detta mörker. Idag var det mörkt när jag lämnade skolan, då var klckan kvart över fem. Allt går så fort!

Skoldagen har varit bra och kort! Började vid ett med matte. Gick igenom och repeterade inför omprov imorgon, det ska jag banne mig klara av! Efter det satt vi och fibblade lite med vårt samhällsarbete, som jag efter nu ikväll tror blir bra. =)
Sedan var det estetisk verksahet som gällde. Var en jätteduktig kvinna där och pratade om kroppsspråk och efter det övade vi på ännu mera fäktning, riktigt kul! Hahah! Blir många skratt under de två timmarna.

Blev lite talk med Natha innan vi skildes åt på hemvägen och nu har jag ätit och sitter med vår uppsats i samhälle. Snart är det Greys och jag ska även hinna med matte, just nu är det Roomservice, där de driver lite med skåningarna, hihi! ;)

Imorgon ska jag ut och träna med Natha på morgonen.
Får se hur det går, ska faktiskt bli skönt.

Ett historiskt ögonblick!

2008-11-05 @ 19:18:39
YES! Barack Obama vann! Så glad jag är och så rörd jag blev av hans tal sen!

Jag delade upp natten och höll mig väl vaken till tolv, vaknade till vid tre, ställde klockan på sex och fick se det slutgiltiga resultatet och hans tal! Vid nio gick jag upp och såg på ännu mera godbitar från natten.



Bild från Dn.se

En students vardag

2008-11-04 @ 15:36:28

Jamen hejsan!

Dagen så här långt, Skola! Förvånade? Nej, antagligen inte.
Träningen har uppehåll fram tills fysen nästkommande vecka så då blir det endast golf på helgen. Är iof skönt att vila lite från det, men det är lite överdrivet att säga, med tanke på att det på något sätt alltid blir mer i skolan då.

Den officiella skoldagen är klar, men sitter kvar och ska skriva klart mitt samhällsarbete, fick inte till det så bra igår. Så nu ska jag ge mig två timmar. Halv sex ska jag vara klar. Måste på något sätt pressa mig själv känner jag. Är en rikitg slow starter.

Eftersom att jag när jag kommit hem är klar för dagen. tänker bara fokusera på ett ämne om dagen, så långt det går. Då väntar istället middag och lite TV-kväll, tänker inte missa valvakan! Ska ni?! Go Obama!


 

To-Do v.45

2008-11-03 @ 16:54:43

(  ) Samhälluppgift, klar till tisdag
(  ) Matteprov, torsdag
(  ) Samhällsredovisning, fredag
(  ) Religionsprov? fredag
(X) Handla, måndag
(  ) Hitta ett jobb
(  ) Tvätta, torsdag

Ytterligare en vecka som blir fylld ganska lätt! Så är det bara resten, typ leva ett liv, som ska stoppas in också! =)

En viktigt detalj!

2008-11-03 @ 16:40:15
Gaah!
Mitt huvud värker av överansträngdhet! Glömde mina glasögon i pappas bil, typiskt. Så nu har jag inte glasögon på två dagar till skolan, vilket generar huvudvärk. är liksom ett måste framför datorn, objektorn och böckerna, suck.

Annars har dagen varit bra. Fick sovmorgon och började vid lunch med natur, följt av matte och engelska. Inga konstigheter. Har handlat nu och sitter hemma och ska ta itu med min samhällsuppgift om statsskicket i Iran.
Äta ska jag också göra, får se vad det blir. För övrigt brukar jag ha en liten tävling med mig själv när jag handlar, där jag ska uppskatta vad jag har handlat för, eftersom det alltid är lösviktsvaror inblandat. haha! Idag var jag endast tre kronor fel på det!

Veckans to-do lista kommer in a moment.

Söndag!

2008-11-03 @ 01:21:50
God kväll!

Idag började dagen hyfsat tidigt, med att säga hej då till familjen. Innan dess han jag prata en del med pappa, som innan jag vaknade hade gjort lite "skit"jobb åt mig, som jag verkligen uppskattade! Rensning av avloppen för de som verkligen vill veta.

Efter att de åkte vid tio tog jag det lugnt. Såg lite repriser på TVn och kollade in lite sidor på nätet. Vid tvåtiden tog jag mig till A och har spenderat resten av dagen där. Vi har bla spelat roliga TV-spel, sätt på skräckfilm och ätit god efterrätt.
Så nu har jag lite träningsvärk i tummen och även när jag sträcker ut den, tack vare bowlingen igår. Haha! I-landsproblem.

Nu är jag trött och sla gå och sova, får lite sovmorgon imorgon, alltid trevligt innan en hyfsat tuff vecka drar igång. Lägger upp To-Do lista imorgon!

God Natt!


 

Bowling och glatt återseende

2008-11-02 @ 01:07:50

Hej!
Idag började vi med bowling på Big Bowl, riktigt trevligt ställe, dock hade ju själva bowlingen kunnat gå bättre, får skylla på ovana.
Efter det åkte vi till S Sandby och träffade Maria, Luc och barnen för lunch och fika. Jättetrevligt och roligt att träffa de igen. Dansade och lekte en hel del med Leo och spelade Lotto med Alice.

Efter det åkte vi hem och köpte med oss lite mat. Tog det lugnt en stund och åt väl vid sextiden. Efter det underhöll sig de andra själva, medans jag åkte till en Nathalie som varit borta alldeles för länge!! <33 Och även Agnes och Emma kom och vi såg film, men innan dess var vi nere och handlade lite godis och sånt och då är det ju så att A bor där och han var hemma, så äntligen fick jag träffa honom också, lite kort men ändå! <3
Som ni förstår är det en glad Joanna som sitter här nu. Filmen "Penelope" var okej, men inte jättebra.

Nu ska jag sova, ska upp tidigt för att syskonen och pappa ska åka hem.
Imorgon ska jag träffa A iaf!

Min fredagssysselsättning

2008-11-01 @ 00:27:22
Hejsan!

Idag började vi med lite äventyrsbad på aq-va-kul, var lite småroligt att vara lite lekaktig igen, men märker att man tröttnar snabbare än förut.

Efter det promenerade vi på stan och åt lunch på en thairestaurang. Hade mysigt men kaaalt var det!
Så det blev till att ta en tripp till Espan för fika och supergod Chai!

Hemma igen vid sextiden spelade vi lite kort och har sedan sätt Idol, tyckte det var rätt att Sepideh åkte, hoppas på Lars nästa vecka.

För övrigt får jag nervsammanbrott på hur min lägenhet ser ut för tillfället, fattar inte att de andra står ut! Överbelamrad verkligen och handdukarna är superblöta och stinker klor och då gör badrummet det också och tvättid fick jag inte förräns på torsdag, så ska stå ut tills dess. Och vem är det som får stå ut med detta, jo jag!. Suck, visst älskar jag min familj =), men kanske inte riktigt allt som följer med paketet! :)

Så, nu är jag hos Maria igen och ska se Love Actually med syrran som godnattsaga!.


Pappa och Molly
Bloggtoppen.se
RSS 2.0