Välkommen sköna lördag

2009-02-28 @ 15:38:46

Min lördag har börjat mycket lugnt, har sett skidor och lite så och nu ska jag ta tag i matten, suck. Det måste helt enkelt fungera.

Sen ska jag laga middag och sedan förmodligen se Melodifestivalen.

Ha det bra!


Alltid lika skönt med helg!

2009-02-27 @ 22:28:08
Spelar igen roll att jag måste plugga i helgen, jag är ändå ledig och kan vara hemma, vilket är väldigt skönt. I veckorna är jag så uppe i varv och har väldigt lätt att känna stress över att tiden jag har att göra saker är för knapp! Därför är det skönt med helgen då jag kommer ner i varv och inser att jag helt enkelt måste klara av sakerna jag ska göra.

Nu ikväll har jag ätit tacos och zappat mellan Let's Dance och Så ska det låta, Niclas grymma Jive blev jag väldigt imponerad av, men tycker ärligt synd om honom och Laila som blir uthängda i TV med sin nyfunna kärlek till varandra, låt de vara!
Programmet Skavlan var också, som det brukar bra och intressant.

Nu är det utröstning och jag tror att Elisabeth eller Carl-Jan får åka hem.

Ciaó!
 

En härlig fredag

2009-02-27 @ 22:20:06
Hejsansvejsan!

har haft en riktigt skönn dag i soliga Malmö, underbart att jag egentligen kunnat ta höstjackan istället för ullkappan och att fåglarna kvittrade över allt, vårkänslor i februari!

Jag spenderade mestadels av tiden på Triangeln. Kollade lite inredning - potentiella presentföremål och lite kläder. På Lagerhouse tog jag också del av bokrean genom att jag hittade ICA:s stora kokbok med över 1000 recept. En jättebra kokbok för den som inte är så erfaren, rolig inspiration, bra beskrivet och inte så komplicerat och dessutom för en nu billig peng, kanon! Tycker faktiskt att det är roligt att laga mat, men det är erfarenheten av vad man kan göra för olika saker jag faller på, men nu så.

Sedan så, efter att ha gett de en vecka, gick jag och köpte ett par nya handskar, eftersom jag varit så duktig med att slarva bort de förra på några dagar. De var exakt likadana, men billigare, me happy! Dessa ska jag sätta snöre på och ha på samma sätt som små barn, så man inte tappar de, haha näeee men jag skulle nog behövt det.=)


 

Jag är ledig!

2009-02-27 @ 12:07:34
Alltså idag har jag en ledig dag! Egentligen hade jag en lektion, men min konstiga mobil som hade batteri igår laddade ur under natten och klockan ringde aldrig, så jag vaknade fem minuter innan lektionen skulle börja och eftersom det inte var någon lektion efter det och de andra lektionerna ställdes in, blev dagen fri! Mycket härligt.

Jag har tagit det lugnt, men ska strax äta något och ta mig en sväng på stan och kolla runt lite, måste handla lite mat också.

Ha en ärlig fredag allihopa!!

Dags att snart bestämma sig

2009-02-27 @ 11:55:53

Det skramlade till i brevlådan för ett tag sedan och SU:s Utbildningskatalogen 2009/10
utbildningskatalog damp ner
på golvet. Spännande! Men otroligt svårt. Vad ska man utbilda sig till?
Det finns så mycket, men vad skulle passa mig? Senaste tiden har jag funderat en del på jurist...

Det är ungefär ett år kvar tills jag måste bestämma mig, men hade gärna haft det ganska klart för mig tidigare än så.

Så nu har jag några sidors läsning att göra.


Känns däremot otroligt roligt att få läsa precis det man vill i fortsättnigen!

Käftsmällar får man ofta oförberedd

2009-02-27 @ 00:42:03
Besked liknande det vi fick idag kan man aldrig förbereda sig på.

Det visar sig att en kille i klassen blivit väldigt sjuk, det är stabilt för tillfället men hann ligger i koma sedan några dagar tillbaka, så allvarligt är det.  Allt började med någon slags lunginflammation, som sedan, mycket ovanligt spred sig till hjärtat och han har  fått en inflammation i hjärtmuskeln, en extremt ovanlig bieffekt, men nu har det inträffat..
Saken är den att hans hjärta stannade, som tur var befann de sig på akuten då och de lyckades få liv i honom.

Det är helt ofattbart att det här har hänt. Man känner sig så chockad över att något sådant här kan hända och vi fick verkligen det som en käftsmäll.

Ja menar det här händer inte personer i ens närhet, det händer bara andra. Det är nu man vaknar till och inser vad som är viktigt. Jag känner med alla i hans närhet som måste vara utomsig av oro. Och att han är medvetslös förbättrar ingenting, alla vet ju att det kan ju handla om lång tid, det vet man aldrig. Om han ändå fått vara vaken, då vet man ändå att han är medveten om vad som händer. Jag kan bara hoppas att han inte känner smärta.

Och det är i sådana här lägen man bannar sig själv för att man inte lärt känna varandra ordentligt.  Vi är klasskompisar och det för ju med sig en bandkänsla till varandra. Det är klart att vi pratar med varandra, men det är mer på en allmänt trevlig och social nivå, men man vet ändå en del om varandra och jag önskar verkligen i det här läget att det finns någon högre makt som skulle kunna hjälpa honom nu. Tiden man har på jorden är otroligt dyrbar och jag önskar verkligen att alla någon gång kunde börja agera och leva som det var så också!!

Känner mig väldigt nedstämd och hoppas att vi snart får positiva besked, det jag hoppas på är att hans goda fysik han har eftersom han är en mycket begåvad gymnast ska ge honom stora fördelar. Hoppas för allt i världen att kroppen kämpar som bara den för att få låta honom fortsätta leva!!

Keep fighting J! Vi tror på Dig! ♥

Varför är det alltid lättare efteråt?

2009-02-27 @ 00:07:19
Ja ni, vår Jeopardytävling gick väl sådär. Jag rekommenderar inte att komma på svaret en halv sekund efter attnågon har tryckt, det är mycket bättre att vara först.  Men roligt var det i alla fall, men störde mig på de omgångarna vi inte var med på, kunde i stort  sett allt.

För övrigt blev dagen väldigt lugn tack vare tråkiga omständigheter, samtidigt som det var skönt. I väntan på tävlingen efter skolan satte sig jag, natta och becca på espresso house för en fika och sedan tog jag och natta en sväng till stortorget för att spana in mrlodifestivaltältet och blev även inlurad på ett mkt pinsamtsångframträdande, haha, suck.

Imorgon är det fredag!  =)

Allmänbildad?

2009-02-26 @ 12:29:43
Hej på er!

Nu har jag snart fördrivit två timmars oförväntad håltimme, men det var ganska skönt. Började morgonen med skön ledarskapsutbildning, känns mer som en trevlig social träff i vårt gäng, haha.

Snart är det historia följt av religion och sedan vid fem ska jag och två kompisar testa vår allmänbildning i Jeopardyturnerigen anordnad av skolan, vi får väl se hur det går, kan verkligen gå hursomhelst.

090225

2009-02-26 @ 00:33:02
Tjolahopp!

Nu är jag påväg i säng. Har haft en bra dag med roliga estetiska. Matten lär jag få kämpa hårt för att komma någon vart med, men så är det.

Väl hemma igen har jag fixat lite, ätit, pluggat liiite och gjort en ny header.

Imorgon måste jag verkligen plugga matte, men så har jag också jobbig engelska tills börja av nästa vecka, hur ska jag hinna allt?! :S

Sov gott!

Idag är det två månader kvar..

A new day has come

2009-02-25 @ 11:38:36

God morgon!

Idag är mitt schema väldigt lugnt, har matte och sedan estetiska. Det ända är väl att jag inte alls kan matten och har prov om en vecka, hmm..

Så nu ska jag klä på mig och sedan ta mig till skolan för lunch och lite plugg innan matten börjar.

På självaste Fettisdagen

2009-02-25 @ 01:40:54
För övrigt har min dag flytit på, började dock med en oplanerad sovmorgon, men det var ingen större fara. Skoldagen flöt på och fick finn respons på spanskalektionen och idrottsrådsmötet gick bra.

Solen har skinit hela dagen och av bara det blir man lite piggare. Efter skolan var det ett långt besök hos tandläkaren igen och efter det handlade jag. Kom hem sent och lagade tacos och har sedan sett sammandraget av Oscarsgalan, pluggat lite manus och matte och precis druckit en kopp te. Nu väntar sängen!


 

Äntligen får de varandra!

2009-02-25 @ 01:33:47
JA JA JA! Nu har jag under hela dagen följt nyheter om Kronprinsessan Victoria och Daniel, är så glad för deras skull och som jag väntat på det här! Ska bli väldigt roligt att få växa upp under en tid med de som Drottning och Prins, de känns så genuina och ödmjuka, mänskliga helt enkelt. Är superglad för deras skull och att de tror på det här och att Daniel nu äntligen får visa sig tillsammans med sin VIctoria, made my day!


En rörig måndag

2009-02-23 @ 19:47:53
Hejsan!

Idag har det varit en ganska rörig dag, eller känslan blev det efter att jag när jag skulle hem insåg att jag glömt mina fina nya handskar och att någon antagligen tagit de, åhhh riktigt irriterad när jag tänker på det, gillade de verkligen! Hoppas på att någon hittat de och lämnar in dem.

Annars har jag varit trött idag, tack vare få timmars sömn. När jag väl börjat se Oscarsgalan var det svårt att sluta och såg lite för länge, superbra gala verkligen! Hugh Jackman var grym som programledare bjöd på sig själv med humor och i häftiga sång- och musikframträdanden! =) Sedan var det underbara klänningar och såklart skådespelare.

Men mitt dåliga humör försvann då jag möttes av en väldigt pratglad figur när jag kom hem. Vi har umgåtts fram tills nu och vi har hunnit med tvättning, barnprogram, mat, bus och mycket prat! =) Alltid lika mysigt att ha dig på besök Leo, kom snart tillbaka! <3

Nu ska jag vara lite till irriterad och ta det lite lugnt, skriva ihop ett protokoll bara.

I natt smäller det!

2009-02-22 @ 17:10:23
Ja, i att är det alltså dags för Oscarsgalan 2009! VId tolvtiden i natt drar det igång på kanal 9 och ingen mindre än Hugh Jackman är värd. Roligt, med tanke på att jag fick fel angående hur många nomieringar filmen Australia skulle få, vilket jag personligen tycker är tråkigt. Får se om jag ser böjan, skulle vara ett samandrag  morgonkväll.

Min söndagsförmiddag

2009-02-22 @ 14:19:33
Halloj!

Min förmiddag har börjat framför skid-vm, riktigt kul att skidskyttet gick så bra och nu avslutades en spännande dubbeljakt där Södergren kom tvåa!! Grymt!!

Plugga är annars huvudmålet med den här dagen! Snöadegjorde det en hel del igår, men i dag töar det, ännu mera slask...

Happy Sunday!


My night, to night

2009-02-21 @ 23:45:27
Jaa!! Melodifestivalen var bäst hitills! Petra Mede var äntligen duktig och Molly och E.M.D gick vidare = perfekt!!

Torsdagen och fredagen!

2009-02-21 @ 20:53:08
Ja i torsdags på dagen var jag med pappa på hans nya jobb, blir nog väldigt bra tror jag. Efter det tog jag mig in till stan för att titta runt lite och det blev faktiskt också lite nödvändig shopping. Lite strumpbyxor, en tröja och en kofta. VId femtiden gick jag de få metrarna till Oriflame och gick upp till Angela för att vi sedan skulle hem till henne och Jocke för middag och mys. Vi åt pilaff (roligt namn!) och såg sedan den grymma filmen Walk The Line, riktigt bra!

I fredags tog jag mig de två timmarna det tar kommunalt för att komma till Ljuster på förmiddagen, men underhöll mig med Predikanten, bra bok! Och så stannade javid skolan för att häls på Anders och Christina, riktigt roligt och se de igen!
Efter det blev till Lonki för en hel del hårvårdsprodukter, eller vad säger du mor? Och sedan hemför att packa, jag och mamma tog oss sedan till Arlanda och åt middag innan mitt flyg gick.


Mollys kväll!

2009-02-21 @ 18:58:58
Sedan på eftermiddagen bar det av in till stan för att först få tårta hos mostern och sedan vidare till morbror Johan och kusin Linus med hela familjen för mysig och supertrevlig middag!



Mollys födelsedag

2009-02-21 @ 17:42:35
Ja, så fyllde syrran 12 år i onsdags och det började firas redan på morgonen!

Min nya frisyr

2009-02-21 @ 17:11:46

I onsdags hann jag också med att få mitt hår klippt och slingat! Blev i stort sett blond och är mkt nöjd. Men har egentligen inte hunnit ta någon bra bild ännu, men jag lägger upp den här så länge. Före och sedan efter.

Alltså det är mer snö här än där!

2009-02-21 @ 16:40:12
Tjolahopp!

Nu är jag hemma i Malmö, resan gick bra igår men när man kom hit insåg man att det var mer snö här än i Stockholm, vilket kanske inte var det mest positiva.
Har tagit det lugnt idag, har pluggat lite och måste fortsätta göra det, men först tänkte jag uppdatera här. Och sedan ska jag handla. =)

Problem med tillgängligheten

2009-02-20 @ 13:42:58
Hej på er! Jag har inte försvunnit, har bara haft brist på internetuppkoppling! Jag har i alla fall haft några superdagar här, lovar att skriva om allt från Mollys födelsedag och framåt men det gör jag när jag har lugn och ro och det har jag imorgon. Nu ska jag packa ihop allt jag har samlat på mig och åka hem till Malmö ikväll. Skriver sooooon. ♥

Mysig dag!

2009-02-18 @ 23:37:50

Hej!

Nu sitter jag i pappas lägenhet efter en väldigt lyckad dag! Men det blir den oftast med familjen samlad.
Dagen började med klippning och slingning hos Lonkis, mkt nöjd! (Alla bilder från dagen kommer upp senare)

Sedan mötte mamma upp oss och vi tog oss in till stan för att fira Molly.
Men jag skriver mer imorgon, måste sova nu.

Kram

Bråttom!!!

2009-02-18 @ 09:26:25
Jagska iväg ovh klippa mig nu! Har vldigt bråttom! Har firat molly som fyller år <3 och ska iväg till moster och sedan morbror i eftermiddag.

Jag vet inte om jag hasr tillgång till dator på ett par dagar, hör av mig så fort jag kan!

Egen shopping är alltid roligt!

2009-02-17 @ 23:14:35
Tjoho!

Dagen blev väldigt lyckad. Vi mötte upp Angela och gick och åt kebab, efter det gick vi till Oriflamebutiken och köpte mig ny ansiktsrengöring, mkt uppskattat.
Efter det var det jag och mamma som gick vidare för att ordna en del inför morgondagens födelsedagsbarn! Men hann också med lite till oss själva. =) Hittade ett par handskar, en plånbok och en top, blev väldigt nöjd (bild kommer).

Efter hemkomsten har jag tsm med systrarna lagat mexikanka fyllda paprikor, mycket gott och efter det har jag ätit lite ost. Nu har jag precis ordnat ett grattiskort till Molly (egendesignat) och ska kolla igenom lite bloggar innan bedtime.

Hörs!

Lunch med syster

2009-02-17 @ 09:57:26
Tjolahopp!

För tillfället sitter jag och äter frukost, en väldigt enkel frukost. För min del hade den gärna fått se ut som på bilden, men man kan inte få allt.

Nu ska jag och mammsen ge oss in till stan för att möta upp syrran Angela för lunch och sedan lite småärenden.

VI hörs i kväll!

Bokmal en gång i tiden

2009-02-16 @ 23:54:35
För några år sedan läste jag jättemycket böcker, men nu i gymnasiet är det annat som ersatt det och känner inte att jag får lugnet till det heller. Är en sådan person så att har jag börjat läsa en bok har jag svårt att sluta förräns den är utläst. Det kan vara ett litet problem då man har mkt att prioritera.

Jag hoppas dock att lusten ska komma tillbaka nu. Tänkte faktiskt gå och lägga mig och läsa, har fått hela serien som Camilla Läckberg skrivit och ska kasta mig in i bok nummer två, då den första var lyckad.

Sov så gott!

Bonusyrke: Fotograf?

2009-02-16 @ 23:36:36

Medans jag funderar på vad jag vill bli, kan man alltid fundera på yrken man kan ha vid sidan om. Eftersom jag sitter vid familjens dator passar jag på att kolla igenom bilder och vet ni vad jag inser? Jo att har jag bara rätt ljus till mina få megapixel på mobilen går det också att ta fina bilder, inte sant? (oretuscherade)

Sedan är det tur att man har så fina ting att fotografera ockå =). Dessa är på Sara och Nathalie från Kolboda i ettan, är riktigt imponerad att det fatiskt är jag som tagit dem, finns kanske lite talang för det, hihi. (klicka för större bilder) Innebär inte att jag inte önskar mig en kamera i present!!

Tar det väldigt lugnt

2009-02-16 @ 15:15:16

Det här är det härliga med att ha lov, behöver egent-
ligen inte göra så mycket.
Idag har jag suttit framför min sega dator (måsa skaffa större ram-minne) och sett på TV.

Bestämt lite planer inför morgondagen också. Men mer om de då.

Men nu vill mamma att jag rensar i gamla saker, pust.


Tillbaka till rötterna

2009-02-16 @ 12:42:06
Som ni förstår så har jag ju då spenderat dessa dagar uppe i Stockholm på Ljusterö. Jag har tagit det väldigt lugnt. I lördags var pappa här och vi umgicks och tog det lugnt. I går så såg jag en del skidor och sedan filmen Fool's Gold, mamma och Kjell kom hem och på kvällen såg jag en del avsnitt av Grey's, Brothers and Sisters och Gossip Girl.

















Veckan som kommer ska jag träffa familjen, morbror, moster, klippa mig och försäka plugga lite.
Ska verkligen bli skönt med lov!

På onsdag ska jag nog försöka mig på ett besök på skolan också, har hänt en del tråkiga saker sedan vi slutade, känns som att den är påväg lååångt ner i avgrunden.






Mina flygplatsbetraktelser

2009-02-16 @ 02:03:00
Vet ni, kom på en utmärkt idé. När jag flög från Kastup, skrev jag ett opublicerat inlägg men så har det aldrig blivit något av det. Men nu kom jag på att jag flög i fredags och då passar jag på att publicera den nu istället!

Bagage och bekvämligheter:
Jag trivs verkligen på stora flygplatser. Allt är så otoligt bekvämt och har jag bara tid till att checka in ordentligt är allt lugnt.
Ett exempel är min packning till Spanien. Gick och konkade tung väska, golfbag oh handväska (måste sett roligt ut) men så fort jag kommer tillflyplatsen är det bara att dumpa allt på bagagevagnen! Efter att man checkat in allt finns det till och med små vagnar för ens handbagage, mycket praktiskt. Dessutom minskar jag min ryggvärk avsevärt. Dessa små vagnar missbrukas av passagerarna, de får till och med följa med in på toaletten. Men de fungerar också utmärkt som fotpall, efter noga personlig undersökning.
Även andra bekvämligheter finns ocså på flyplatser, som tex. långa rullband för att slippa tära på ens stackars egna ben och personalen åker runt i minibilar. Men det är bara bra med tanke på storleken på Kastrup. Ja fick gå i ungefär 15-20 minuter för att komma till gaten.

   

Mat:
Det finns verkligen allt man kan tänka sig! Hur mycket olika utbud som helst, även de mest kräsna personer jag känner skulle bli nöjda.

Butiker:
Även här är det ett stort utbud, dock ska du ta med stora plånboken i många fall, men det finns också mer "normala" butiker som är värda ett besök.

Lycka Till!

Nu så

2009-02-16 @ 01:43:40
Sådär, nu har jag fått ordning på datorn igen.
Jag uppdaterar lite nu ska ni se.

Det här är så jag såg ut i torsdags! 

 

Happy Valentine's Day!

2009-02-14 @ 21:01:52
Krångel hela dagen har det varit med min dator, har inte kunnat blogga alls. Uppdaterar så fort det fungerar okej.

Happy Valentine's Day till alla er läsare!!
Hoppas ni har spenderat dagen med nära och kära ni håller av. Själv har jag myst med familjen här hemma, bara tagit det  lugnt och sett film och lyssnat på musik.
Nu på kvällen har vi ätit god middag och nu sitter vi med godis och geléhjärtan och ser Melodifestivalen!

Jag lär ha glömt något..

2009-02-13 @ 09:22:03
Ja min väska känns något lättare än den brukar, något är nog glömt. haha! Intressant.

Nu ska jag ta en dusch och göra mig klar för avresa. Vid elva sitter jag på flygbussen ut!

Ha en trevlig dag så hörs vi.

I taket lyser stjärnorna

2009-02-13 @ 00:35:51

Filmen var faktiskt bra. Jag var lite osäker innan med tanke på att boken är väldigt djup och
rör vid tunga ämnen och att det ibland med svensk film bara blir så tillgjort.
Men blev överraskad av bra skådespeltokningar och att vi verkligen satt och skrattade högt allihopa åt olika händelser, samtidigt som det kom mkt tårar också. Början av filmen var väl halvdann, med tanke på miljön etc. men blev bättre och bätttre. Så jag rekomenderar er att se den, får en att verkligen uppskatta all tid man får med de man bryr sig om.

Citat från filmen:
"Om du dör mamma. Då tar jag livet av mig.
Då ska jag leva. För Dig!"

På vägen från bion till bussen, mitt på gågatan stöter vi ihop med Lucas och Daniel, ett roligt och trevligt samanträfande ingen av oss var beredd på, haha. Vi stod och skrattade lite en stund åt det. Nu har också Lucas börjat driva med mitt efternamn på samma sätt som Anders, haha, någon som tror de snackat ihop sig, haha, men vi bara skrattar åt det, riktigt roliga kommentarer som kommer och jag stör mig inte alls! På tal om det fick jag en trevlig konversation med Daniel tidigare idag (min klasscoach) innan jag gick från skolan, var ett tag sedan vi hann prata lite, så det var trevligt och få göra det och höra vad han hade för ledighetsplaner osv. Han kommenterade också att han saknar mina utvecklingssamtal, efterom jag haft de med Jimmy. Alltid trevligt att vara saknad :) Nej men känns så skönt att även ha en relation med lärarna på ett mer personligt plan också, de har lite koll på mig och jag på de.

Nu är det SATC och sedan packning. Imorgon bär det av till Sthlm!

Effektiv dag och snart biomys

2009-02-12 @ 19:36:40
Tja!

Dagen blev väldigt effektiv. Föreläsningarna var mycket intressanta. Den jag trodde skulle bli ett framträande blev istället en redovisning om hur star-school kom till och hur det arbetar, skulle verkligen kunna tänka mig att åka ner och volontera där!

Resten av dagen ble v väldigt lugn, tack vare att ingen av oss var direkt sklpigga och Lucas och Anders fick ta del av det, haha! Men den korta stunden med de blev ball.

Jobbintervjun var kort och väldigt positiv, fick jobbet som deras "it-girl" kommer och hoppa in så fort som det behövs tas igen grejer och som jag förstått är det så ganska ofta, så blir spännande, ligger nära skolan och Maria jobbar på samma jobb, så det kan bli jättebra.

Nu har jag tvättat och ätit och ska snart i väg på bio med ett gäng kompisar, vet inte vilken film det blir ännu, lutar åt  I taket lyer stjärnorna.

Min torsdag

2009-02-12 @ 08:35:36
Hej på er!

Idag är en något annorlunda dag. Snart ska jag iväg till Malmömässan för att lyssna på några föreläsningar, en av de är av VDn för cafét Barista som jobbar med Fairtradeprodukter. Och sedan ska vi få höra på Star of choir-kören, ni vet som sjöng på vår julavslutning, kommer bli jättekul!

Efter det är det skola och sedan vid halv fyra har jag min jobbintrevju och efter det ska jag hem och tvätta, städa och sedan ska vi se bio vid nio.

En ganska aktiv dag detta.

Wednesday diary

2009-02-11 @ 21:53:21
Tjolahopp!

Estetiska var som vanligt super! Har fått en till tjej som ska spela samma karaktär, men det är nog bara bra, kommer nog vara en rätt så slitig vecka ändå. Replikerna blev bra i alla fall, får ta lovet och lära mig allt ordentligt.

Efter det bjöds vi på mat, det kommer vi få varje vecka, jättehärligt. Alla är verkligen helsköna som är med så vi har roligt utanför också.
Jag cyklade hem, lite mindre oväder idag och har tagit det lugnt. Ska skriva en liten uppgift i idrottspsykologi bara.

Nu väntar OTH följt av Dirty sexy money.

Imorgon är det en intressant dag, men mer om det då.

Roligaste dagen!

2009-02-11 @ 12:47:47
Nu är det onsdag, vilket innebär estetiska, jippi!

Morgonen började bra, fick sova ut, tränade lite själv, duchade, åt och har kommit till skolan nu för lunch och matte.
I natt drömde jag att mina tänder återgått till hur de var från första början, hahha, snacka om mardröm!

Nu är det snart matte, måste öva manus sen innan estetiska. Idag har jag fem scener att träna på

Vi hör senare!

Bra och dåligt med en planering

2009-02-10 @ 22:54:05
Jag var inte helt ärligt i förra inlägget, har satt in en tråd på insidan av båda tandraderna och den irrterar tungan, hoppas att det snart försvinner.

För övrigt har jag kommit en bra bit på min planering redan, dock inte utan ändringar. Hur man än planerar kan man inte planera ändringar. Min tandläkartid blev framåtflyttad igår och idag flyttades intervjun tills på torsdag. Som tur är fungerar det, men det är ju alltid bättre med första planeringen.

Har ändå hunnit med att boka klipptid, haft idrottsrådmöte, tagit bort tandställningen och börjat öva repliker.
Dock kommer torsdagen bli lite tjock på grejer, först intervjun, sedan tvättning och sist packning. Men det fungerar.

Nu måste jag återgå till manusträning!

Jag flyttade faktiskt söder ut...

2009-02-10 @ 21:54:17

Hello!

Igår var jag hos tandläkaren från halv sex till åtta, hem och åt och pluggade massa engelska! Därav inget inlägg.
Men jag kan säga er att det är riktigt skönt att tandställningen är borta!! Är underbart att ha ett fint leende att vänja sig vid.
Kändes som att jag låg med öppen mun lika länge som jag var hos tandläkaren med en mängd saker i, slumrade t o m till några gånger, haha. Det värsta är absolut gjutningen han gjorde, riktigt obehaglig känsla, får kvällningar bara vid tanken, men som sagt ett litet moment i det hela.

Minns hur jäkla ont allt gjorde i början, alla blåsor jag fått i kinder etc, men nu slipper jag det! :D Hihi.
Missa inte bilderna i förra inlägget.

Dagen idag har varit bra, men var otroligt trött imorse! Jag har aldr tidigare somnat på en lektion, men idag tror jag gjorde stundtals sittandes, haha, helt sjukt. Satt majoriteten av timmen med stängda ögon och kände hur jag slumrade. Så respektlös jag kände mig mot Anders, men jag kunde bara inte.  I slutet var han till slut tvungen och fråga, satt längst fram, haha, "Joanna, sover du?" haha och jag bara "NEJ". Komiskt¨
En inte så god kaffe latte senare, var jag desto piggare.

Ja, och så engelskan då..faktiskt så kunde jag glosorna helt bra, bara några som inte gickh nu får jag hoppas på att min magkänsla är rätt så att grammatiken också gick bra, är tydligen inte alltid bra. Men idag kändes det som jag kunde allt. Suck, denna väntan.

Efter skolan insåg vi till vår förfäran att det snöade! Alltså, det var inga moln imorse. suck, vi är faktiskt i Skåne! Så det var bara att lämna cykeln och ta bussen, handlade och har sedan kommit hem och tagit det lugnt och ätit god middag i form av tacofyllda paprikor, mums! En kanelbulle med mjölk och Top Model har jag också hunnit med.

Här kommer två muppbilder på mig, ena när jag insett att jag har ett leende och den andra ute i blåsten och snön ihopkrupen och trött, haha!

1 år och några månader senare

2009-02-09 @ 15:13:00
Nu är det dags att ta ut min tandställning om ungefär två timmar :) Är först nu när jag skriver detta som jag inser hur skönt och roligt det ska bli! Är verkligen jättetacksam över att få ett karismatiskt leende!

Imorse hade jag planerat att skriva detta och lägga in förebilder, men bloggen krånglade så jag kunde inte det. Det får het enkelt vänta tills efteråt.

Dagen har varit bra, började med ledarskapsutbildning. Det är kul och så, men eftersom jag redan jobbat heltid som ledare under två år med alla möjliga årskullar, känns det som väldiga självklarheter det som tas upp. Samtidigt kan jag ju inte sluta förundras över hur vissa har en del märkliga argument för saker och ting, haha.

Nu ska jag få ihop affischförslag till idrottskvällen på skolan.

Update!:

Steg för steg i min tandutveckling, haha. Från början till mål.


To-Do v.7

2009-02-09 @ 01:51:12

  • Plugga till engelskaprov - tisdag
  • Boka tid för klippning hos syrran - mamma, kan jag färga?
  • Handla
  • Ta bort tandställning - måndag =)
  • Jobbintervju - Human Entrance - tisdag
  • Idrottsrådmöte - fixa förjobbet - tisdag
  • Plugga repliker - onsdag
  • Samhällsuppgift klar torsdag
  • Idrottspsykologi klar torsdag
  • Tvätta - torsdag
  • Ta hand om min naglar! Kris
  • Packa för hemresa till Stockholm

Någon som ser mönstret, alltid kaotiskt innan lovet! Suck. MIn engelska har för övrigt inte gått bra idag, får inte in glosorna. Sov så gott!

Ett litet avslöjande

2009-02-08 @ 22:33:26
Måste berätta nu att jag för tio år sedan fick en av mina första idoler i Emilia. Ja, big big world var min absoluta favoritlåt en väldigt lång tid och jag minns hur jag tjatade till mig skivan i julklapp. Jag kan nog varenda låt på den skiva, faktum är att jag nog kan de flesta på hennes nästkommande skivor också, haha. Jag till och med gck så långt att jag klädde ut mig i en likadan basker och skinnjacka och uppträdde med låten i skolan, haha, stackars dem.

Tjejen har ett musikaliskt underverk till röst och hennes texter tillsammans med röst går rakt in i hjärtat på mig. Hon har bevisat att hon är lika begåvad på svenska som på engelska och ytterligare en sak jag beundrar är att hon lever med sin musik. Hon behöver inte bekräftelse på så sätt att hon måste ut och promota en ny skiva varje år utan hon älskar det hon gör och gör allt efter vad hjärtat säger.
I år ville hon göra Melodifestivalen och hon lyckades enligt mig riktigt bra. Hennes låt har redan satt sig och jag tror den har potential till att bli lika populär som hennes debutlåt för tio år sedan.

Joanna ♥ Emilia

Vardagssysslorna gör man på söndagen

2009-02-08 @ 16:12:51

Tjolahopp!

Idag är sista dagen i veckan och då man knyter ihop veckan och laddar för den nya.
Jag har dammsugit, röjt undan, ätit och pluggat. För min del stör det inte alls att göra detta idag.
Nu ska jag plugga vidare för att sedan ha en lugn kväll.

Have a happy Sunday!

Trevligt trevligt

2009-02-07 @ 19:51:09
Hej på er!

Kvällen igår blev mkt trevlig, vi blev ett ganska stort gäng hos Amanda som dansade, snackade och hade roligt. I säng var jag väl vid halvtretiden.

Idag har jag tagit det lugnt mest, pluggat lite, egentligen för lite.  Nu ska jag till Natta för en chill kväll med några vänner. Möjligtvis lite melodifestival också :)

Bye!
  

Välkommen härliga helg!

2009-02-06 @ 18:58:54
Ooops! Nu fick jag bråttom, måste ta bussen om enkvart till Näset, ska umgås med väner i kväll :)

Men min dag har varit skön, typ en lektion och sedan till natta för att baka kladdkaka och ta det lugnt.

ha en skön fredag!

Alla vi om älskar Malmö klappar nu!

2009-02-05 @ 23:56:27
Hejsan!

Kom för ett tag sedan hem från hockeymatchen mellan MIF och Nybro, slutade 7-1. Trots det, ingen vidare standard.Det ända som är kul är att det ändå går så bra för MIF, med deras alla juniorspelare nu när de andra slutat, haha. VI fick biljetterna av skolan så jag och Natta och ett trettiotal till gick dit. Fick ståplatser, vilket innebar klacken! Haha riktigt ball, men de såg ju inte liiite härjade ut.

Skoldagen var bra i övrigt. Ganska lugn dag. På svenskan skrev jag nog min första dikt någonsin, som jag fick breöm av läraren för, hahah. Var tydligen i rätt "mood" för att göra den.

Efter skolan åkte vi hem, fick skjuts av Douglas, tog körkort för någon vecka sedan = vill köra allt han kan = vi drar fördel av det, haha!
Hemma hos Nathalie fick hon värsta rycket. Bakgrunden är att hon ine är direkt van vid att laga ma och inte riktigt energin för det heller. Men nu var det med entusiastiska ögon hon sa   jag vi kan laga det och det och det och det. Haha,över ambitiös. :)SÅ vi förberedde fläskfilé och egengjord brunsås och drog till hennes träning dryga timmen och sedan tillbaka för att tillaga inbakad fläskfilé, med egengjord brunsås och ris och vet ni, för att vara första gången någonsin så blev vi nöjda, det hade dock kunnat smaka liiite mer.
Men med tanke på all tidsbrist tycker jag vi verkligen lyckades, men brå ttom till bussen hade vi sen. Hahah!

Nu ska jag strax sova, har lite sovmorgon imorgon, blir skönt.

Imorgon fyller världens bästa Alice 7 hela år!! <3

"För att inte tala om årets snyggaste lik"

2009-02-05 @ 00:14:05

Dramat gick jättebra, är som jag redan nämnt ett antal gånger superroligt! Och jag tycker verkligen om min karaktär, riktigt kul att komma med en lillasysters retsamma och provocerande kommentarer, som jag faktiskt tycker passar mg på ett sätt. Men det inte lätt, tills nästa vecka ska jag lära mig fyra nya scener, och det är inte direkt tre meningar jag ska säga...puuh.

Väl hemma igen har jag ätit, tittat på Top model, Made in Sweden och Dirty sexy money, är inte direkt pigg i kroppen.

Nu ska jag sova!!

Är det inte det ena så är det något annat

2009-02-04 @ 13:33:29
Hej på er!

Kom hem med förkyld näsa igår och hängig, så orkade inte göra något. Typiskt när det var magen förra veckan. Men min dag flöt på, språklektionerna flöt på och efter skolan gick jag upp på stan en stund och fixade lite.

Vi bröt upp igår också, men det var vad jag ville efter att ha funderat på det ett tag, så jag är inte alls deppig. (missförstå inte fel, jag menar bara att jag inte känner mig helt ledsen, ångar inte att jag lärde känna honom) Ändå skönt att det var han som gjorde det , så kan jag få vara "sur" på honom ett tag,hihi, känns alltid ngt bättre.

Nu sitter jag i skolan med förkyld näsa och har haft mysig lunch med Nathalie, då vi pratat en del om det föregående. VI anser att killar alltid försöker komma ur saker och ting på ett bananska, men det funkar inte ofta faktiskt. Och nu är vi båda singlar, så nu jäklar, hahah!

Nu måste jag plugga in min scen till dagens drama, så jag kan briljera, haha.

Tidiga mornar blir sällan bra

2009-02-03 @ 12:38:44
Usch! Klockan ringde vid sex imorse, inte kul! Känns aldirg som man hinner återhämra sig under dagen och sedan när man kommer hem sjunker man bara ihop i en hög.

Morgonen började med rättskunskapsprov som (peppar, peppar..) kändes bra, hoppas det visar sig så också. Samhällen började vi läsa om FN:s arbete i Kosovo, kan tänka mig att jag snart kommer komma med något slags utbrott om det, blev riktigt upprörd.

Nu väntar engelska och sedan spanska, inte jätteskönt med två språklektioner på raken och sedan tänkte jag gå upp i stan en stund och kolla lite småsaker och förhoppningsvis kommer jag hem glad och lättad, men det vet man aldrig..

Min start på en ny vecka

2009-02-02 @ 22:55:25
Hej på er!

Har suttit och pluggat rättskunskap under kvällen, därav min frånvaro här. Har även hunnit tvätta och handla.
Skoldagen gick bra, börade med ledarskapsutbildning imorse, starten på golfen igen an man säga, men ännu är inget klart med var vi ska vara.
På naturen ändrade jag om i min idéskiss tillklimatkmpen så att den blev bättre. Jag ska bla fördjupa mig i hur jag själv somindivid kan bli mer miljömedveten. Tror och hoppas att arbetet som ska omfatta mycket blir och går bra.

Engelskan snackade vi grammatik på, har bara tio kapitel att lära mig till nästa veka...ångest!

Men nu hörni ska jag gå och sova och hoppas att sms kan misstolkas stort ibland..

Nattinatti!

Slappt här hemma

2009-02-01 @ 22:35:50
Inget roligt att skriva om...slappat och pluggat hela dagen. Vaknade imorse och insåg att det snöat vilket inte var så uppiggande.
Sitter och pluggar 4 kapitel rättskunskap, skitmycket fakta som jag har svårtt ta in. Prov på tisdag som egentligen måste gå bra, ser inte jättejust ut.

Sov så gott!

Min Spanienresa

2009-02-01 @ 12:04:29
Ojsan! Somnade visst igår, men nu kommr bilderna.
Ni ser själva att det är e massa golfbaebilder, mn det var också där jag spendrade mestadels av tiden:) Ni sr också mitt sovrum och att man ser några hus på en del av bilder. Då har jag stått på fairway och tagit de, ni förstår hur nära alla dessa hus ligger! En väldigt stor risk för de, men ändå härligt att bo så nära.
 
Njut!

Bloggtoppen.se
RSS 2.0